Se întâmplă ca oamenii să le ofere animalelor și exemple de urmat. În Republica Suriname, există o femeie care își dedică ultimii ani exclusiv pentru salvarea leneșilor care au de suferit de pe urma defrișărilor de păduri din zonă. Casa acestei femei s-a transformat într-o adevărată tabără în care leneșii răniți sălășluiesc pentru câteva zile, înainte de a se întoarce în mediul natural. În acest timp, Monique Pool le acordă toate îngrijirile medicale necesare.

Monique Pool este fondatoarea Green Heritage Fund Suriname. Potrivit BBC, femeia și-a dedicat ultimii ani exclusiv pentru salvarea leneșilor cu două sau trei membre și păstrează animalele în propria locuință din Republica Suriname – țară situată în partea de nord-est a Americii de Sud. Femeia recunoaște că este foarte preocupată de faptul că populația de leneși scade incredibil de mult în Suriname, din cauza factorului uman.

foto: Facebook

foto: Facebook

În fiecare săptămână, în casa lui Monique apar cel puțin doi noi locatari, pe care Pool în îngrijește cum știe ea mai bine. Credeți că animalele rămân să locuiască pentru totdeauna acasă la Monique? Femeia îi întoarce în mediul lor la câteva zile după ce îi salvează și le tratează rănile. În acest mod, nu lasă mamiferele să moară.

foto: Facebook

foto: Facebook

„Sunt niște animale foarte speciale, pentru că au mereu un zâmbet schițat pe fața lor liniștită și pașnică”, recunoaște Monique. Dieta acestor animale este foarte problematică, de aceea traiul lor la grădini zoologice este aproape incompatibil cu viața. Femeia este nevoită să îi cântărească regulat, pentru a observa dacă nu slăbesc. Animalele sunt cățărătoare, de aceea de multe ori, Monique este nevoită să le scotocească din cele mai bizare locuri.

foto: Facebook

foto: Facebook

Totul a început acum câțiva ani, odată cu defrișările în masă ale pădurilor din zonă. Atunci, femeia se pornise să salveze de la moarte cel puțin 14 mamifere, însă a reușit să salveze peste 200. „Leneșii sunt pur și simplu încântători. Pot spune că eu însămi m-am contaminat de lenea lor. De fiecare dată când merg la bucătărie, văd leneși atârnați peste tot”, glumea Moniuque, într-un interviu.

foto: Facebook

foto: Facebook

Republica Suriname se poziționează într-o regiune în care cresc circa 25% dintre toate pădurile lumii și circa 15% din cantitatea mondială de apă dulce (cu un procentaj nul sau aproape nul de sare). Pentru că a văzut moartea leneșilor cu propriii săi ochi, Monique susține că Suriname are nevoie de un parc dedicat exclusiv creșterii de leneși. Un asemenea parc ar crește considerabil potențialul turstic al regiunii.

foto: Facebook

foto: Facebook

Distribuie articolul: