Monica Nani este o adolescentă de 16 ani din Republica Moldova. Acum ar fi trebuit să învețe și să petreacă timpul cu prietenii săi, dar din păcate Monica are de dus o luptă grea cu o boală foarte rară. Acum 7 ani, adolescenta a fost diagnosticată o boală extrem de rară, Gorham-Stout și limfangiomatoză. În prezentă îl lume există încă 500 de astfel de cazuri. În Moldova nu există specialiști, care să o poată trata.

Boala afectează scheletul, plămânii și inima. Sistemul limfatic are o anomalie care duce la lichid difuz în cutia toracică. Plămânul ei stâng este acoperit cu 75% de lichid, ceea ce face dificilă respirația și funcționarea generală a Monicăi. De asemenea, îi afectează ritmul cardiac (tahicardie).

Monica fusese internată în Moldova și se credea că starea ei se îmbunătățește, dar, din păcate, a dezvoltat hemoragie internă foarte repede și brusc și nu se știe din ce cauză.

Medicii din Moldova nu au putut să o ajute pentru că nu au avut niciodată pacienți cu această boală. Familia Monică a găsit un medic în Spania (Dr. Juan Carlos Lopez) care are mai mulți pacienți precum Monica. Acesta a invitat-o urgent la spitalul său.

Familia Nani a organizat un zbor de urgență pentru a o duce pe Monica la Madrid, la spitalul Quironsalud în aceeași zi în care a fost identificată sângerarea internă, deoarece poate fi fatală în orice moment.

Începând din 12 martie, adolescenta este internată în spitalul din Madrid, iar costurile șederii, tratamentului și intervenției chirurgicale sunt foarte mari.

Monica va rămâne în unitatea de terapie intensivă pentru o perioadă nedeterminată de timp, ceea ce face dificil ca familia să știe la ce cost final să se aștepte. O zi în secția de terapie intensivă costă 3.360 euro.

De asemenea, trebuie de luat în considerare costul operației și timpul de recuperare. Spitalul le-a estimat 60.000 de euro pentru două săptămâni de ședere. Cu toate acestea, starea Monicai necesită timp nedeterminat pentru recuperare.

Costurile depășesc bugetul pe familiei Nani. Doar plecarea în Spania cu un zbor de urgență a costat 32.000 de euro, susțin părinții și sora Monicăi.

„Noi suntem foarte recunoscători și vă mulțumim din inimă pentru orice contribuție pe care ați putea să o faceți. Vă rog să o ajutați pe Monica să fie din nou persoana care a fost. Ea este cea mai răbdătoare și mai pozitivă persoană pe care am întâlnit-o vreodată în viața mea”, a spus sora Monicăi, Sanda.

Puteți dona pe site-ul gofundme.com

Distribuie articolul: