Ministra Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, este mereu o prezență de stil foarte agreabilă și apreciată. Susține brandurile autohtone, a defilat la mai multe evenimente „Din INIMĂ”, iar când e vorba despre ținute create acasă, Monica Babuc este, de bună seamă, ambasadoarea hainelor „made in Moldova”. Ce nu va purta niciodată ministra și ce haine regăsim în garderoba ei, ne-a spus în exclusivitate pentru EA.md.

De multe ori, peste hotare, am fost întrebată ce port

Am multe piese în garderobă și chiar prefer designerii autohtoni. Diverse ca abordare. Am fost întrebată de multe ori ce port, peste hotarele țării, și am fost mândră să spun că e o creație autohtonă. Chiar suntem buni și nu trebuie să ne fie rușine să o spunem. Avem o școală de arte plastice foarte bună, avem școli cu tradiții frumoase în general în domeniul artelor plastice – acest lucru probabil își lasă amprenta. Sunt foarte apreciați designerii noștri. Eu îi încurajez să continue și să caute soluții cât mai originale și mai noi, pe placul publicului de orice vârstă.

Ambasadoarea Suediei în Moldova, Signe Burgstaller, despre cum și-a adus prietenele la shopping în Chișinău. Interviu

lazariuc cu monica

Admir mereu creativitatea designerilor „Din INIMĂ”

Este încă foarte mult de făcut pentru a aduce modelele din RM la înălțimi înalte de „houte couture” sau de „pret a porter”, la finisaje, la stofe, însă ca și abordare și idei, suntem la înălțime. Colecțiile din această seară mi-a plăcut foarte mult. Copilașii adorabili, Iulia Allert – a rămas fidelă ideilor sale, iar Georgette în tradiția frumoasă romantic-clasic. Sunt absolut sigură că showul din 23 și 24 septembrie va fi incredibil.

Premieră la Chișinău! Trei branduri de haine au prezentat precolecții pentru toamna 2017 (Foto)

Monica Babuc

Îmi place să fiu diferită, să experimentez

Sper că am deja un stil al meu, unul adecvat împrejurărilor. Îmi place să fiu diferită, să experimentez. La serviciu cu „deux pieces” (două piese); acasă, în weekend, sunt în blugi rupți și cu tricouri cu inscripții. Țin cont de dress code-uri atunci când merg la evenimente oficiale, în ideea de a ajuta organizatorilor să fim parte din asta. Nu e cazul să facem caz din felul cum ne îmbrăcăm sau din dress-code-uri. Privesc cu ghilimele faza mea de fashionistă, este mai degrabă o chestie utilitară.

monica Babuc

Da, sunt lucruri pe care nu le voi purta niciodată

Nu o să mă vedeți în pantaloni scurți la minister, dar la plajă – de ce nu? Nu voi purta niciodată rochii prea scurte sau prea decoltate. Nu se pretează și nu mi se potrivesc nici ca stil, nici ca vârstă, nici ca anturaj… dar provocările îmi plac, așa că eu am două rochii de la Julia Allert și le port.

Monica babuc

Nu încerc să influențez stilul fiicei mele… și e reciproc

Fiica mea și eu suntem extrem de autonome, ea are un stil aparte, al ei, este o teribilistă. Ea e îndrăgostită de stilul manga, fiind japonistă și atunci din asta se trag și multe din hainele ei. Însă ea e tinerească, conformă vârstei și mă acceptă și pe mine așa cum sunt. Ea ține mult la mine, eu la fel și nu avem absolut nicio disensiune legată de modă.

Monica și Nicoleta Babuc

Foto: EA.md, Facebook.com/MonicaBabuc

Citește și: Șefa Misiunii USAID în Republica Moldova a avut în adolescență șansa unei cariere în modeling. Interviu