Ministra Culturii, Monica Babuc, și fiica ei, Nicoleta, au o relație foarte specială încă din prima clipă când doamna ministru a aflat că va deveni mamă. Le admiri nu doar pentru chicotelile și secretele de fete, mărturisite la un ceai cu orice ocazie, ci și pentru o armonie perfectă mamă-fiică. Deși se văd mai rar în ultima vreme, nu au pierdut din farmecul alintului și al dragostei familiale, mai rar demostrată atât de minunat.

Intuiția de mamă nu m-a înșelat

Din momentul în care am înțeles că voi deveni mamă mi-am dat seama cât de minunat este faptul că voi avea o fiică. Pentru că știam cu siguranță, intuiția nu m-a înșelat nici de această dată – voi avea o fetiță, bucuria îmi era și mai mare. Mi se pare extraordinar că am o legătură indistructibilă cu fiica mea, aproape telepatică… Cel mai curios e că nouă ne este bine alături chiar și atunci când tăcem.

Nicoleta m-a responsabilizat cel mai mult

De-a lungul anilor am învățat multe de la copilul meu. Ea a știut să ne uimească, să ne surprindă frumos chiar din prima clipă a venirii sale pe lume. Cred că odată cu ea, m-am făcut și eu mai altruistă și mai responsabilă. Sunt mult mai atentă la nevoile mamelor, la greutățile lor, la grijile pe care le întâlnesc în creșterea unui copil. Și, da, Nicoleta m-a făcut să mă simt împlinită!

Suntem încântător de diferite

Eu cred că ea îmi seamănă doar prin faptul că e femeie, ca și mine. În rest, pot spune că zilnic mă uimesc de ce copil am, chiar și peste 20 de ani. Învăț mereu lucruri pe care ea le percepe prin firea ei artistică și profundă, diferit decât mine și de multe ori în completare reciprocă. Și această diferență este încântătoare. Nu mă satur să admir ce face și, ca orice mamă, tare îmi place să mă laud cu fata mea.

Încerc să semăn cu mama mea

Monica și Nicoleta BabucMama mea este un caz aparte: noblețea, înțelepciunea, delicatețea și dragostea atotcuprinzatoare au fost și sunt calitățile care m-au fascinat mereu la ea. Anume acestea m-au făcut să o iubesc, ca și pe tatăl meu, enorm de mult. Încerc să semăn cu ea și încerc să fiu la fel cu fiica mea, pentru un bun exemplu. Conștientizez că nu întotdeauna îmi reușește, dar am în persoana mamei un model de excepție și acest fapt mă ajută nespus și mă disciplinează continuu.

Vreau să o văd realizată plenar

Nu cred că este mamă să nu-și dorească pentru copilul ei tot binele din această lume, toată sănătatea și multe realizări frumoase. Vreau să o văd pe Nicoleta sănătoasă și fericită! Îmi doresc nespus de mult să își realizeze plenar potențialul său creativ extraordinar și toate planurile pe care și le-a stabilit!

Nicoleta: „De la mama am învățat perfecționismul”

Nu e greu să fiu fiica Monicăi Babuc, e mare „onoare”, dacă vreți! (râde!) De la mama mea am învățat să fiu perfecționistă, să mă îmbrac stilat, să-mi iubesc rădăcinile, patria și înaintașii, dar și… să fac ordine! Îmi doresc să o văd mereu sănătoasă și zâmbitoare și vreau să știu că face exact ceea ce-i place!

Foto: Ellene Mocrii

Locație: Delice D’Ange

Distribuie articolul: