Redacțiile revistei online EA.md și a portalului de știri economice Agora.md, în parteneriat cu Asociația KLumea, cu susținerea Propaganda Café, au organizat, ieri seară, un eveniment caritabil pentru susținerea colegei noastre - fotografa Ellene Mocrii, diagnosticată recent cu leucemie acută. Evenimentul a găzduit oficiali, artiști, persoane publice, prieteni și eroi care au muncit cot la cot cu Elena în cadrul proiectelor foto. Printre oaspeți s-a numărat și Monica Babuc - ministra Culturii, care a devenit protagonista proiectului Mame și Fiice în primăvara anului 2015. Oficiala a venit cu un mesaj de susținere adresat Elenei.

„Mă bucur să văd foarte multă lume la acest eveniment de o frumusețe rară și, venind încoace, mi-am adus aminte de o poezie a lui Adrian Păunescu – Și totuși există iubire.

Într-o societate ca a noastră, separată de toate principiile existente în comunitatea umană, totuși există iubire de oameni și mă bucur că astăzi ne adunăm pentru ca să ajutăm un om pe care îl cunosc foarte puțin, dar am avut ocazia să lucrez cu ea în mai multe proiecte, mai ales într-unul foarte drag mie: PentruEA.md, când am făcut pentru prima oară poze și interviu împreună cu fiica mea. A fost o experiență inedită, pentru că de obicei, membrii familiei mele nu se expun public și le respect acest drept. Dar modul in care au vorbit cu noi Nadia Darie și Elena Mocrii a fost atât de convingător, că am acceptat acest interviu din proiectul Mame și Fiice.

Și astăzi, când am aflat această veste tristă despre cazul Elenei, am zis că vreau să vin aici alături de toți dumneavoastră și de Elena în primul rând, ca s-o încurajez și să-i spun că modul în care a știut să se impună la vârsta ei, modul în care a știut să se impună ca artistă-fotografă, de serviciile căreia au beneficiat mulți-mulți oameni cunoscuți și profesioniști de la noi, modul în care a dialogat cu fiica mea și a reușit să-i facă confesiuni, modul în care a reușit să ne facă să ne simțim bine alături de ea, mă face să cred că e cu adevărat un om deosebit și un artist desebit și că are un mare viitor.

Elena, și eu, și Nicoleta suntem alături de tine. Să știi că poza pe care ne-ai făcut-o împreună este una dintre cele mai dragi mie din momentul în care am devenit mamă, motiv pentru care îți mulțumesc și vreau să-ți spun că sunt alături de tine și voi fi atâta timp și în măsura tuturor posibilităților de care dispun. Vreau să te bucuri alături de mulțimea asta de oameni care sunt astăzi aici, pentru aceea că nu uităm să trezim în noi sentimente frumoase. Mulțumesc tuturor pentru participare. Elenei – multă sănătate. Sunt sigură că va câștiga această luptă”, a mărturisit ministra Culturii a RM, în cadrul evenimentului de ieri seară.

Menționăm că la evenimentul caritabil de ieri, s-au adunat aproximativ 110 000 lei, bani proveniți din donații, vânzarea pozelor realizate de Elena, târgul de artizani și cel gastronomic, tombola cu premii și vânzarea magnetelor cu poze de la eveniment.

Foto: Ellene Mocrii