Potrivit unui sondaj realizat recent de Gallup, 88% din populația Republicii Moldova, în 2011, se arăta pesimistă în privința găsirii unui loc de muncă. Astfel, Republica Moldova s-a plasat pe locul trei în lume, printre țările cu cea mai mare rată a populației care consideră că nu va fi în stare să-și găsească un job în țară. Totodată, studiul arată că, rata pesimiștilor în ceea ce privește identificarea unui loc de muncă în ultimii șase ani nu a coborât de 81%, constituind în perioada 2006 – 2011 cca 86%. Asta în timp ce numărul optimiștilor este de doar 8%.

În plan global, cei mai pesimiști sunt europenii. 72% dintre aceștia declară că cel mai probabil nu-și vor putea găsi un loc de munca. Pe de altă parte cei mai optimiști sunt americanii. Pe acest continent, 38% din populație spune că va reuși în căutarea unei slujbe.

Primele trei state unde oamenii sunt încrezuți că-și vor găsi un loc de muncă sunt Arabia Saudita, Filipine și Singapore. La polul opus, în top-ul pesimiștilor, pe primul loc se află Grecia, aceasta fiind urmată de Serbia și Republica Moldova.

Sursa: Unimedia 

Distribuie articolul: