Moldovenii prezenţi la evenimentul organizat de Ambasada SUA la Chişinău au votat, simbolic, cu Barack Obama.
Ambasada SUA a organizat, azi dimineaţa, la ora 7.00 un scrutin simbolic, în care mai mulţi politicieni, jurnalişti, bloggeri şi reprezentanţi ai societăţii civile au fost îndemnaţi să-şi exprime opţiunea pentru unul din cei doi candidaţi la preşedinţia Statelor Unite.
Invitaţii prezenţi la evenimentul Ambasadei au votat pentru Barack Obama. Peste 100 din voturi au mers către democratul Barak Obama şi doar câteva zeci din voturi, către republicanul Mitt Romney.Printre invitaţii la eveniment au fost remarcaţi premierul Vlad Filat, care a ţinut un speech în română şi preşedintele Parlamentului, Marian Lupu care a preferat să-şi ţină discursul în engleză.

Votul simbolic de la Chişinău a confirmat rezultatele scrutinului de la Washington. Potrivit portalului Unimedia, Barack Obama ar fi câștigat peste 274 voturi electorale din cele 270 necesare. Asta în timp ce Mitt Romney ar fi câștigat cca 200 (numărătoarea este încă în derulare). Conform datelor preliminare, Obama ar fi câștigat în state cheie precum Colorado, Ohio, Pennsylvania, New Hampshire, New Mexico, Iowa, Wisconsin.

Distribuie articolul: