Basarabenii Anna Crețu și Eugen Fărguțu au vrăjit, duminică, juriul de la România Dansează. Și-au umplut inima de pasiune, apoi au ieșit cu hotărâre pe scenă: dragostea pe care o transmit, prin dans, este mai mult decât reală!

Anna și Eugen au stârnit tuturor un val întreg de emoții – o dovadă în plus că Republica Moldova are cu cine se mândri. Urmăriți, în continuare, un interviu acordat de cei doi dansatori în exclusivitate portalului PentruEa.md.

De cât timp dansați împreună? Aceasta e vocația voastră, sau aveți alte ocupații de bază?

Dansăm împreună de 2 ani, de când Eugen a susținut examenul de master la Coregrafie. Dansul este ceea cu ce ne ocupam zi de zi și ne place, pentru că prin dans poți să-ți exprimi sentimentele și emoțiile. Suntem norocoși că ne-am găsit unul pe celălalt.

Cum ați decis să participați la România Dansează? A fost o decizie spontană, sau v-ați antrenat din timp pentru aceasta?

A fost ceva spontan: profesoara noastră – doamna Snejana Apostol, de la Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice, pentru că eu sunt masterandă, iar Eugen predă dansul la catedra Regie, ne-a rugat să facem un dans pentru niște filmări. Nici nu știam la sigur ce va fi, știam doar că vine o echipă din România. Ei bine, am dansat și am uitat, iar peste câteva luni ne-au sunat de la proiectul ”Romania Dansează” unde am aflat că suntem selectați pentru prima etapă!

Ai dat dovadă, la fel ca și Eugen, de o plasticitate și de o viteză de reacție nemaipomenite. Cum ai reușit să-ți dezvolți aceste calități?

Este nevoie de foarte multă muncă, pentru a obține ceva! Am lucrat atât la plastică, coregrafie, cât și la emoție. Ținem să-i mulțumim mult profesoarei noastre de actorie – Tatiana Nabiev, care ne suportă și ne susține în concurs.

De ce anume sentimentul de iubire a fost prezent în dansul vostru?

Iubim, pentru că vrem să iubim, să savurăm fiecare clipă a vieții. A iubi, înseamnă a înceta să trăiesti pentru tine, a face ca toate sentimentele omenești, teama, speranța, durerea, bucuria, plăcerea să nu depindă de o singură ființă. Precum a spus și Aristotel: ”A iubi înseamnă a dori binele celuilalt.”

Cum se numește piesa, pe fundalul căreia ați delectat publicul de la România Dansează? Cine dintre voi a ales-o și de ce? Dar mișcările scenice – ale cui idei au fost?

Piesa se numește Yasmin Levy – ”Me Voy”. A fost aleasă de Anna, este una din preferatele ei. Din start, nu am fost prea încântat de alegerea asta, însă Anna a reușit să mă convingă. Mișcările, coregrafia, plastica – pe toate le-am realizat împreună.

Credeți că oamenii trebuie să danseze ceea ce simt cu adevărat, sau dansul este o piesă de teatru și trebuie să ieși din rol imediat după ce termini să dansezi?

Credem ca oamenii trebuie sa danseze ceea ce simt cu adevărat. Dansul este una dintre cele mai frumoase modalități prin care ne putem exprima sentimentele, personalitatea și caracterul. Prin dans, poți arăta cu adevarat cine ești, iar cei din jur te pot descoperi altfel decât te-au cunoscut pîna la acel moment.

De ce sfârșitul dansului a fost unul dramatic? Comunică acest sfârșit o lecție pe care ar trebui s-o învățăm?

Actorii sunt doi oameni care iartă fără a aștepta să li se ceară iertare, care acordă încă o șansă și încă una, crezând în reabilitare; sunt doi oameni capabili să uite orice rău, dacă li se oferă puțină iubire, sunt doi oameni îndrăgostiți nebunește și fulgerător, care nu uită și nu-i urăsc pe cei pe care au iubit cândva. Toți învățăm din greșeli, de ce să nu luăm o lecție de aici?

Ați ridicat toată sala în picioare și ați primit punctaj maxim din partea juriului. Ce forță v-a inspirat să cuceriți simpatia audienței? ați avut parte de mulți suporteri în acest concurs?

Publicul din România ne-a primit foarte bine si suntem bucuroși că ei au apreciat ceea ce am creat. Să fi fost o forță care ne-a inspirat? Nu știm. Am fost foarte sinceri și naturali, am făcut anume ceea ce iubim cu adevărat. Probabil asta a fost în avantaj. Am avut mulți susținători, prieteni, colegi atât la noi în țară, cât și peste hotare, dar și publicul din România ne-a susținut mult!

Cum v-ați simțit după ce ați primit reacția audienței și ce pregătiți pentru etapa următoare a concursului România Dansează?

Sigur am avut foarte multe emoții după ce am primit cele 3 steluțe aurii din partea juraților. În etapa urmatoare, pregătim ceva mai special decât în ediția precedentă, în primul rând, stilul va fi diferit și vom mai avea și o recuzită în scenă. Despre ce este vorba, nu vă zicem. Vă lăsam să ne urmăriți ceva mai târziu!!

 

Dacă ar exista un mesaj general, pe care îl transmite dansul Annei Crețu și al lui Eugen Fărguțu, care ar fi acesta?

Iubirea leagă două persoane care se ajută la greu: respectați-vă reciproc și fiți mereu alături. Doar așa vom înfrunta greutățile.

Deși inspiră profund sentimentul de iubire, Anna și Eugen, în realiatate, nu sunt un cuplu. Ei doar își doresc să transmită oamenilor dorința de sinceritate și de sentimente sincere!!

 Surse foto: Arhiva personală

Distribuie articolul: