Credeați că doar delegația oficială a fost prezentă la Copenhaga, la cel mai mare concurs de cântec din Europa? Ei bine, nu! Câteva moldovence, aflate la studii în Danemarca s-au angajat ca volutare la Eurovision Song Contest și au putut admira marele show din culisele acestuia. Ce au făcut Aliona și Olga și ce impresii le-a lăsat Eurovision, ne-au spus chiar ele.

Aliona este masterandă la Facultatea de Științe a Universității din Copenhaga, iar în timpul liber activează ca membră a Asociației Voluntarilor din Copenhaga. Eurovisionul a fost pentru ea o frumoasă oportunitate pentru a vedea culisele unui mare concurs muzical, dar și pentru a obține mai multă experiență în calitate de voluntar. „Consider că a fost o ocazie unică, deoarece Eurovisionul din acest an a fost organizat în același oraș în care locuiesc și nu am vrut să-l ratez. Împreună cu o altă prietenă din Republica Moldova, Olga Torică, am fost repartizate în echipa de securitate, nemijlocit în locația unde s-a organizat evenimentul”. 

Aliona Novac la Eurovision

Fetele au făcut cu mare plăcere munca de voluntariat la acest concurs, asta și din marea mândrie că Republica Moldova deasemenea a participat în competiție. Fetele au primit drept răsplată bilete pentru prima semifinală, atunci când a evoluat Cristina Scarlat și au putut înregistra prestația artistei noastre de la înălțimea balconului unde erau. Impresiile de la acest show le vor ține minte încă multă vreme. 

Moldovencele la ESC

Olga si Lucia„Moldova s-a prezentat foarte bine anul acesta la Eurovision, dar trebuie să admit că a avut și concurenți puternici în acest an și chiar dacă nu a trecut în finală, ne bucurăm foarte mult că a participat și ne-a reprezentat țara foarte frumos. A fost o concurență foarte mare, foarte multe piese bune, voci frumoase și show-uri scenice excepționale. A fost o bătălie întreagă pentru puncte, noi însă, am rămas foarte mândri de evoluarea Cristinei!”, ne-au mai spus Aliona și Olga.

Iată și imaginile surprinse de Aliona Novac și Olga Torică în care putem admira prestația Cristinei Scarlat, filmată de la câțiva zeci de metri înălțime.

Foto: Eurovision.tv, Aliona Novac, Olga Torica