Nikolai Iov (22 de ani) este de şase ori campion al Europei, de două ori – al SUA şi deţine mai mult de 20 de recorduri mondiale în categoria sa de greutate.

Sportivul Nikolai Iov s-a născut în or.Dubăsari. Tatăl lui, maestru în sport la înot, a făcut parte din echipa olimpică a Moldovei în 1992. „Dintotdeauna mi-am dorit ca fiii mei să crească sănătoşi şi puternici, de aceea i-am îndrumat să facă sport. La vârsta de 5 ani au început antrenamentele”, a declarat Alexandru Iov. Tânărul de mic a fost antrenat de tatăl său, iar de regimul alimentar a avut grijă mama lui.

La 13 ani, Nikolai ar fi putut intra în Guiness Book, deoarece făcea ridicarea trunchiului de tocmai 600 de ori! Dar pentru înregistrarea performanţei părinţii ar fi trebuit să plătească o sumă considerabilă, notează apropo magazin.

Tânărul, care a ridicat greutăţi de peste 280 de kilograme, a participat şi la show-uri tv. El a fost remarcat de însuşi Arnold Schwarzenegger. Acesta l-a invitat pe campionul de la Dubăsari, prin invitaţie personală, la cea de-a 25-a ediţie a tradiţionalului Festival Sportiv, care se va desfăşura în luna martie 2013 în Columbus, statul Ohio. „Va fi mai tare decât Jocurile Olimpice!”, promite tatăl tânărului Heracles.

Nikolai are înălţimea 180 cm, greutatea – 125 kg şi lăţimea bicepsului de 54 cm. El respectă modul sănătos de viaţă, nu fumează, nu consumă alcool, nu mănâncă nimic prăjit – doar fiert sau copt. La micul dejun mănâncă fulgi de ovăz, peste o oră – carne de pui cu legume, încă peste o oră bea albuşurile a 20 de ouă. Şi doarme mult, 10-11 ore pe noapte.

Pe lângă faptul că este un bărbat puternic, Nikolai vrea să devină cunoscut datorită inteligenţei pe care o are. Tânărul scrie poezii, citeşte mult şi vrea să-şi dăruiască viaţa altora, să facă lucruri bune şi să demonstreze că nu este doar musculos, dar este şi un bărbat inteligent.

Părinţii băiatului spun că fiul lor a fost invitat la Hollywood, dar că el a refuzat oferta.

 

Distribuie articolul: