Tânărul acordeonist basarabean, Ghenadie Rotari, student în Italia, a ridicat sala în picioare în prima semifinală a show-ului „Românii au talent”, sezonul 3, informează UNIMEDIA. Moldoveanul a ieşit în finală pe locul 3/4, împreună cu un alt concurent, un băieţel care dansează step. Cu voturi de 2:1, juriul a decis ca Ghenadie să meargă mai departe. După ce şi-a încheiat numărul, Ghenadie le-a făcut câte o dedicaţie muzicală la acordeon celor trei juraţi. Pentru Andra a cântat o melodie de  Joe Cocker, pentru Andi o bucată din „Pantera Roz”, iar pentru Mihai Petre – un tango argentinian. În numărul prezentat pe scena „Românii au talent” din semifinală, acordeonistul a cântat un mix din mai multe piese cunoscute, fiind însoţit de doi dansatori. A fost ca o poveste de dragoste, redată prin dans şi acompaniată de acordeon.

„Mi-ai plăcut atât de mult. Sper ca cei de acasă să fi înţeles asta şi să te voteze. Eu te votez”, a spus Andra. „Genial! Te vreau în finală”, a declarat Mihai Petre. „Aş plăti biletul meu şi al tuturor prietenilor mei ca să te vadă într-un spectacol. Sper să se întâmple cât de curând la un festival internaţional”, i-a transmis Andi Moisescu lui Ghenadie, după ce l-a aplaudat în picioare, fiind favoritul său.

Ghenadie Rotari este din Republica Moldova şi studiază la conservatorul „Giuseppe Tartini” din orașul Trieste, Italia. El a declarat pentru noi: „M-am gândit că showul „Romanii au talent” este o metodă mai rapidă de promovare și că pot aduce românilor de pretutindeni o viziune nouă asupra instrumentului. Sper că prin intermediul acestui show să reușesc să-mi găsesc un suport financiar pentru studiile la Royal Academy of Music din Londra”.

Sursa: Unimedia 

Distribuie articolul: