Prim-solistul Operei de Stat din Berlin, moldoveanul Dinu Tamazlâcaru a revenit în fața publicului de la baștină după 15 ani. Dinu a dat un spectacol de excepţie: “Don Quijote de Ludvig Minkus” pe scena Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” alături de Maria Kicevska, solista Operei din San Carlo.

„Este un spectacol formidal. Ei nici într-un caz nu rup relațiile cu țara și mereu se întorc înapoi. Este îmbucurător faptul acesta și ne mândrim fiindcă ei cuceresc cele mai mari săli din lume”, au spus cei prezenţi la eveniment pentru publika.md.

Mama solistului, Ileana Osoianu, spune că reuşeşte să-şi vadă fiul doar o singură dată în an: „Sunt foarte emoționată pentru că prima dată a fost invitat la așa spectacol și vreau să mulțumesc la toți cei care s-au gândit să vină și Dinu acasă, mulțumesc mult”.

Opera

Prim-solistul Operei de Stat din Berlin, Dinu Tamzlâcaru, spune că revenirea acasă este emoţionantă de fiecare dată: „O plăcere extraordinară pe această scenă a fost primul meu pas al dansului. Am fost foarte emoționat astăzi, după 15 ani. A fost o atmosferă extraordinară cu un public foarte cald”.

Balerinul moldovean cu renume mondial Dinu Tamazlâcaru urmează să participe, în această toamnă, la Festivalul Internaţional Maria Bieşu.

Sursa: Publika.md, Foto: TNOB

Distribuie articolul: