Igor Furtuna este un antreprenor moldovean care a studiat în cadrul Academiei Militare a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”. După ce a lucrat comandant de pluton în cadrul forțelor armate, Igor a decis să studieze dreptul economic la Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM).

„Când am plecat în Roma mă gândeam să lucrez vreo doi ani. Până la urmă am muncit în Italia aproape 14 ani. În perioada cât locuiam peste hotare mă gândeam că vreau să deschid o afacere în Moldova”, a recunoscut Igor.

La începutul anului 2014, Igor a fondat compania „Biscottini” în cadrul căreia muncesc opt persoane. „M-am reîntors în ianuarie 2014 și am început să muncesc la afacerea mea. Compania mea face biscuiți fără conservanți, sunt naturali”, a adăugat antreprenorul.

Igor planifică să își extindă afacerea peste hotarele țării. Acesta a recunoscut că biscuițiii corespund standartelor europene. „Prietenii și familia m-au susținut din totdeauna. M-au ajutat în momentele când am avut nevoie. Au crezut că voi reușit”, a spus Igor.

Soția lucrează în calitate de doctor la o instituție privată din Parma și urmează să se întoarcă la începutul anului viitor împreună cu cele două fiice care, în acest moment, locuiesc cu ea.

Amintim că, UNIMEDIA a lansat campania „Revenirea Acasă”. Aceasta are drept scop promovarea tinerilor care s-au întors în Republica Moldova după studii sau muncă peste hotare.

(video) „Revenirea acasă”. Traian Chivriga, tânărul care a muncit la Mercedes, a deschis o afacere în Moldova

(video) Revenirea acasă. Ana-Maria Lopatenco s-a întors din Londra pentru a deschide un laborator al frumuseții

Campania „Revenirea Acasă” își propune, la fel, să arate celor aflați peste hotare, dar și celor din țară, experiențele cetățenilor moldoveni reveniți acasă.

Sursa: UNIMEDIA

Distribuie articolul: