MAD-Aid, organizația de caritate din Marea Britanie condusă de basarabeanca Victoria Dunford, a organizat cel de al 5-lea eveniment de caritate. Gala care a marcat aniversarea MAD-Aid de 5 ani, a întrunit 70 de oaspeți dintre care peste 40 de persoane au fost moldoveni din toate colțurile Regatului Unit.

Evenimentul a fost sponsorizat de echipa TAX Ace și Ocavia Limited, companii conduse de Iurie Bivol, moldoveanul care este și parte a bordului non-executiv a organizației MAD-Aid.

„Sunt mândră că după 5 ani de muncă grea am reușit să am primul eveniment pe insula noastră, unde 60% din oaspeți au fost moldoveni, concetățeni de ai noștri cărora le pasă și care așteaptă cu nerăbdare să fie implicați în proiectele noastre”, a menționat Victoria Dunford.

IMG_1292

Oaspeții evenimentului au fost încântați și surprinși de profesionalismul și talentul artiștilor moldoveni: Iurie Sula, violonist, compozitor, câștigător a numeroase concursuri internaționale; Elena Sava, solistă și Ecaterina Cârlan, dansatoare. Acești tineri ingenioși și talentați au demonstrat că Moldova are talente frumoase.

Citește și: O moldoveancă a fost decorată cu „British Empire Medal” pentru ajutorul oferit copiilor cu dizabilități

Evenimentul a acumulat peste 2500 de lire sterline, o sumă care va fi folosită pentru întreținerea Centrului “Phoenix” pentru copiii cu dizabilități din Republica Moldova.

Totodată, în cadrul evenimentului, Victoria Dunford a reușit să prezinte prima sa carte, “Get MAD”, fiind la prima sa ediție. La licitație, cartea s-a vândut cu 250 de lire sterline, iar pentru ea au concurat Vadim Turcanu, antreprenor, autor în Marea Britanie și Vilen Murzac, Charge d`affaires a Ambasadei Republicii Moldova în Londra. Cel care a cumpărat cartea a fost Vadim și a dăruit-o misiunii diplomatice.

IMG_1278

“Get MAD” este o carte despre cum injustiția și incapacitățile instituționale au făcut-o pe Victoria să transforme repulsia și nedreptatea într-o organizație care demonstrează permanent că împotriva tuturor paradigmelor se poate.

“Am ales chiar de la bun început un drum care, practic, nu era parcurs și am creat, de-a lungul celor 5 ani, o potecă pe care sper să meargă alți conaționali care înțeleg că schimbarea începe de la noi și că pot contribui la ea“, a precizat Victoria.

Citește și: Victoria Dunford, moldoveanca decorată de Regina Marii Britanii pentru susținerea oferită copiilor cu nevoi speciale: „Această medalie nu este doar a mea”

În descrierea sa despre carte, Phil Batson ex-ambasadorul Marii Britanii în Moldova menționeaza că:

Victoria a reversat total noțiunea ca persoanele individuale nu ar putea aduce o schimbare pozitivă, împotriva sistemului, autorităților și stigmei sociale.”

Cartea poate fi procurată și în limba engleză de pe amazon.com sau direct de la organizația MAD-Aid.

IMG_1299