De trei săptămâni videoclipul la piesa ‘Una furtiva lagrima’, pe care cântăreața l-a lansat anul trecut în România, este difuzat pe unul dintre cele mai importante posturi TV din lume, consacrat muzicii pop-opera și crossover – Classical Music TV de la Londra, ce poate fi vizionat în peste 100 de țări. 

CMusic TV este recunoscut pentru promovarea celor mai importanți artiști pop-opera din lume, fiind desemnat de trei ori “Cel mai bun canal de televiziune ” la Gala Premiilor Eutelsat TV. Astfel, soprana Ianna Novac a intrat oficial în rândul marilor artiști internaționali, ca Sarah Brightman, Andrea Bocelli sau formația Il Divo.

 

“Nu îndrăzneam să visez, dar totuși speram ca într-o zi să-mi văd munca pe cel mai important post de muzică clasică și pop-opera din lume (CMusic TV), unde mereu îi vedeam evoluând pe cei mai mari artiști ai genului crossover. Ce aș putea să-mi mai doresc? De când am fost contactată de echipă de la Cmusic TV pentru a-mi cere dreptul de a transmite videoclipul pe postul lor, trăiesc un vis – un vis împlinit !”, a declarat Ianna Novac.

Născută la Chișinău, pe 25 octombrie 1983, Ianna și-a început cariera încă de la vârstă de cinci ani, când mergea la cursurile de pian și de unde învățase să se acompanieze la pian și voce. A urmat Liceul de Muzică din Chișinău, unde a studiat 11 ani pian principal, după care la obținerea bursei de studiu din partea Președenției României, în anul 2000, s-a stabilit în România, unde a absolvit Liceul de Muzică “Dinu Lipatti”, secția Canto Clasic, în anul 2001 și mai târziu Universitatea de Muzică București, în anul 2005, la secția Canto Clasic.

 Ianna Novac

În 1999, Ianna Novac obține trofeul la Concursul “Steaua de Aur” din Chișinău. Urmează altepe peste 20 de trofee și premii la diverse concursuri de muzică ușoară de pe ambele maluri de Prut. Ianna a facut parte din una din cele mai apreciate trupe din Romania anilor 2000-2006 – ASIA (2004-2006) cu care a și lansat albumul “Sha-na-na” (2005), a reusit să se impună în atenția iubitorilor de muzică prin câteva concerte grandioase, cântând alături de artiști cu nume mare. Pentru că nu a putut renunța la vechea dragoste, muzica pop, și nici la actuala – muzica clasică, basarabeanca a dezvoltat proiectul pop-opera, pe care îl dăruiește publicului astăzi cu atâta pasiune, oferind un stil de muzică rafinat și elegant.

Ianna Novac si fiica

În 2011, ca urmare a bogatei activități artistice susținute de-a lungul anilor, publicul român a desemnat-o “Vocea de Aur de Peste Prut” în cadrul “Galei FEMEIA DE SUCCES 2010”. Ianna este căsătorită cu tenorul Octavian Dobrotă și au împreună o fetiță de șapte luni, pe nume Erika.

Sursa: iannanovac.ro

Foto: timpul.md, Click.ro

Distribuie articolul: