Emilia Budeanu a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial de Lupte de la Sofia. Tînăra, reprezentanta Republicii Moldova la lupte feminine, categoria 44 kilograme, a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial de Lupte, tineret (U-20), care se desfăşoară în oraşul Sofia, Bulgaria.
Sportiva moldoveancă a înregistrat o performanţă spectaculară : în optimi a învins-o pe reprezentanta Turciei Evin Demirhan cu scorul de 9-1, în pătrimi a eliminat-o pe chinezoaica Liqiong Xie cu scorul de 7-0, iar mongoleza Munkhtsetseg Ganbold a fost surclasată în semifinale cu scorul de 8-0.
În finala competiţiei, sportiva din SUA Erin Simone Golston conducea cu scorul de 7-2 după prima repriză, însă în repriza a doua Emilia a reuşit să se impună în faţa adversarei cu scorul de 8-0.
Emilia Budeanu va primi 30.000 de lei din partea Ministerului Tineretului şi Sportului şi o bursă lunară de 6.000 de lei timp de un an. Astăzi în competiţie va intra conaţionala Doina Roşcovanu, la categoria de greutate 48 kg.

sursa adevarul.ro

Distribuie articolul: