În cele mai bune tradiții ale modei mondiale, începutul toamnei a adus la Chișinău cea de-a X-a ediție jubiliară „Moldova Fashion Days”, organizat în cadrul proiectului „Din Inimă. Branduri de Moldova”. Pe 10 și 11 septembrie evenimentul a întrunit 30 de designeri autohtoni, care au prezentat colecțiile „ready-to-wear” toamnă-iarnă 2016/17, cât și mass-media, bloggeri, fotografi, consumatorii și toți cei pasionați de fashion, care așteaptă cu nerăbdare și entuziasm fiecare ediție.

img_9717

Doina Nistor, directorul Proiectului de Competitivitate al USAID Moldova: „Aflat la cea de-a X-a ediție, „Moldova Fashion Days” a devenit un eveniment de referință în lumea modei autohtone, care a dat start mai multor designeri în ultimii ani.  Avem istorii de succes, iar unii designeri au reușit să își facă debutul și pe internațional. Pentru Moldova moda este mai mult decât o formă de exprimare a societății, este una din industriile top exportatoare ale țării, care angajează mii de femei. Aspirația Moldovei este să devină o locație de modă, care creează design și branduri originale.

Moldova Fashion Days, ziua II – haine pentru toată familia și pentru orice ocazie. Galerii FOTO

img_9707

img_9655

Prin această ediție Moldova se raliază la săptămânile modei internaționale, care se desfășoară acum, în septembrie, cum ar fi la Milano și Paris. Mai mult decât atât, ne raliem și la un alt trend internațional – „see now, buy now”, ceea ce înseamnă că marile case de modă au început să prezinte pe podium colecțiile care se regăsesc imediat în magazine. Deci piesele din colecții vor putea fi cumpărate de pe raft chiar în zilele următoare.”

Eliza Fratea, director executiv APIUS: „Prin organizarea evenimentelor „Din Inimă” noi susținem producătorii din Moldova și promovăm industria ușoară. Știu că consumatorii  noștri s-au convins de calitatea înaltă a manufacturii și creativitatea designerilor locali, și poartă cu mândrie creațiile brandurilor autohtone.

Moldova Fashion Days, ziua I. Designerii mizează pe flori și culori pastelate (Galerii FOTO)

Apreciem efortul colaborativ al industriei, partenerilor privați și voluntarilor în organizarea evenimentului. Le mulțumim tuturor! Ne reușește doar împreună!”

Show-urile din cele două zile ale evenimentului, care a avut loc la Showroom-ul Landrover-Jaguar-Volvo, au prezentat principalele tendințe globale ale acestei toamne: stilul sporty-chic, piesele de inspirație militară, gri-ul metalizat, volanele, botinele – adică tot ce se poartă în sezonul care urmează.

Evenimentul bianual „Moldova Fashion Days”, organizat sub marca „Din Inimă. Branduri de Moldova” este organizat de Asociația Patronală a Industriei Ușoare din Moldova (APIUS), cu susținerea partenerului strategic, Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova.

Foto: Dinu Matei Tănase, Dima Iacovlev

P