Nu mai este un secret ascensiunea modelului american Tess Holliday în lumea modelingului. Tânăra de 30 de ani promovează formele generoase și susține că femeile cu formele pline nu ar trebui să ezite din a defila pe podium. Acum, cel mai durduliu model din lume este acuzat de rasism. De ce? Vei afla mai jos.

Rădăcina acuzațiilor se trage de la una din ultimele ședințe foto cu participarea modelului, atunci când Tess le-a împărtășit, colegilor de studio, o istorie prin care dădea de înțeles că un afro-american s-a apropiat, odată, de ea, pronunțând interjecția „Pis-pis”.

„Le sunt pe plac bărbaților de culoare. Uneori uit de acest lucru, dar ori de câte ori nimeresc într-un cartier negru, imediat îmi amintesc”, a declarat Tess.

Trebuie să menționăm că citatul a ajuns imediat pe mâna jurnaliștilor și a utilizatorilor de rețele sociale, iar Tess a trebuit să-și ceară scuzele de rigoare. „Eu doar am vrut să glumesc pe seama faptului că afro-americanilor le plac femeile cu forme, dar gluma n-a mers”, a scris cel mai durduliu model din lume, pe contul său de Facebook. Nici cu aceste scuze, însă, Tess nu a reușit să-i mulțumească pe toți internauții.

„Scuzele lui Tess Holliday reprezintă o îndreptățire rasistă tipică”, spune un alt model plus-size, pe contul său de Twitter.

„O susțineam pe @Tess_Holliday și eram mândră de ea pe parcursul a ani de zile. Dar cum se poate ca o astfel de remarcă rasistă să fie însoțită de astfel de scuze”, comentează o altă participare la discuția virtuală.

Amintim că Tess Holliday este modelul care poartă mărimea 60 la haine, iar în ianuarie 2015, a semnat un contract cu Milk Model Management, după ce fotografiile sale apăruseră pe paginile revistei americane Vogue.

Distribuie articolul: