Ca şi căutarea rochiei, alegerea coafurii este o bătaie de cap pentru mirese, care fură din timpul preţios. Însă află că părul întins şi lins, cocul clasic, „umpluturile” de pe cap sunt demult uitate, iar mireasa modernă va purta o coafură cât mai lejeră, cu şuviţe uşoare şi mult volum.
Tendinţele menţinute de ani buni în materie de coafuri pentru mirese sunt reprezentate de naturaleţe şi feminism pe de o parte, şi totodată de o uşoară obrăznicie. Cel mai des părul este împletit în cele mai rebele moduri, iar şuviţele lăsate liber oferă un accent modern şi glamuros.
Fiind în căutarea coafurii prin reviste sau pagini web, vei observa multitudinea coafurilor în stil etno – russian doll, urban gipsy ori african tribal – accentul punându-se pe împletiturile neobişnuite şi accesorii tematice: agrafe, clame, perle, flori, cristale.

Cel mai important este să eviţi efectul difuzorului pe păr, a spumei umede, aspectului prea aranjat, spray-ului cleios şi a buclelor mici. Nu-ţi ascunde părul sub un coc, iar acesta din urmă sub un voal dens. Alături de rochie şi machiaj, coafura trebuie să te reprezinte şi să-ţi scoată individualitatea în prim plan.

Dacă vei lăsa coafura pe ultimul moment, atunci nu vei avea prea multe opţiuni deoarece vei alegi una ca să se potrivească după accesoriul podoabei capilare, fie că ţi-ai procurat un voal, tiară sau agrafă-floare. Însă dacă ai o coafură a visurilor tale, atunci potriveşte accesoriile după aceasta.

Pentru a nu te indispune în cea mai importantă zi a vieţii tale, este nevoie să te asiguri că anume coafura aleasă de tine îţi stă minunat. Aşa dar, cu o săptămână înaintea de ziua nunţii mergi la coafor pentru o probă. De regulă, o astfel de probă te va costa preţul înjumătăţit a coafurii alese, deci pentru a economisi timp şi bani, nu folosi spuma şi spray pentru păr la repetiţia respectivă.
Mai jos găseşti câteva modele de coafuri pentru inspiraţie la capitolul aranjării părului, stilului, cât şi a accesoriilor.

 

 

 

 

 

Distribuie articolul: