Unul dintre partenerii strategici ai proiectului BreakingMed, care are drept scop inovarea sistemului medical din țară, Mobiasbancă – Groupe Société Générale continuă susținerea sănătății și a tinerilor antreprenori pasionați de dezvoltarea tehnologiilor informaționale.

„Atunci când am vorbit despre proiectul ambițios pe care ni-l propunem, ne-a surprins deschiderea și răspunsul prompt al băncii de susținere a inițiativelor noastre. Investiția de încredere a unei instituții financiare de talia Mobiasbancă a contat și contează enorm pentru noi. Ne-a inspirat încredere, iar noi perseverăm ca să revoluționăm prin inovare și digitalizarea sectorului medical. De asemenea, suntem foarte bucuroși să avem parte de susținerea companiilor din sectorul privat”, a declarat Olga Graur, managerul proiectului.

BreakingMed a reușit să adune peste 100 de tineri care au explorat conceptele de aplicații WEB și mobile, realitate virtuală, imprimare 3D și Big Data în medicina viitorului. Participanții au venit cu soluții digitale pentru cele mai acute probleme.

22519280_1166869596748256_1658211921587579263_n

Toate eforturile participanților și organizatorilor au fost concentrate pe inovarea serviciilor medicale. La 22 octombrie a avut loc prezentarea prototipurilor de produse tehno-medicale care vor contribui, în mod decisiv, la îmbunătățirea și digitalizarea sistemului medical din țara noastră. De asemenea, echipele cu cele mai bune rezultate, au ocazia să participe gratuit la Startup Weekend Moldova și la Chisinau Startup Week, având oportunitatea de a intra în cursa de atragere a investitorilor pentru implementarea proiectelor sale.

Pentru mai multe detalii despre etapele proiectului care s-a desfășurat în perioada 9 septembrie – 22 octombrie, accesați http://breakingmed.md/.

Întrebată de ce Mobiasbancă susține sectorul medical, Stela Ciobanu, Secretar General al băncii, a declarat: „Potențialul tehnologiilor informaționale trebuie valorificat mai ales în domeniul sănătății, pentru a sprijini dezvoltarea acestuia, iar în final – să contribuie la salvarea de vieți și asigurarea stării de sănătate și longevitate a populației. Susținerea acestui proiect reconfirmă strategia Mobiasbancă de sprijinire a sectorului medical prin programul „MobiSante”, a inovațiilor și investirea încrederii în potențialul tinerilor dezvoltatori IT”.

mobias logoPrecizăm că la data de 16 octombrie a început marele BreakingMED Hackathon, în care mai mulți programatori, persoane din medicină, designeri și antreprenori au participat la dezvoltarea de software, colaborând pentru dezvoltarea unui proiect de sistem de programe pentru calculatoare.

P