Poliţia londoneză evalueaza “relevanţa şi credibilitatea” unor noi informaţii primite recent cu privire la moartea Prinţesei Diana şi a iubitului său Dodi Al Fayed, în accidentul rutier care avut loc la Paris pe 31 august 1997, relatează BBC. Scotland Yard precizează că nu este vorba de o “re-anchetare” a cazului. Investigaţia din 2008 a decis că cei doi au fost ucişi din neglijenţa şoferului lor. Moartea Prinţesei Diana şi a lui Dodi Al Fayed sunt “atent investigate şi examinate” în cadrul anchetei de la Curţile Regale de Justiţie din Londra. Poliţia a adăugat că evaluarea nu are loc în cadrul Operaţiunii Paget – ancheta a poliţiei începută ca urmare a acuzaţiilor potrivit cărora Diana şi iubitul său au fost ucişi, teorie adoptată la vremea respectivă de tatăl lui Dodi, Mohamed Al Fayed.

În decembrie 2006, raportul asupra Operaţiunii Paget anunţa că nu au fost găsite dovezi ca cei doi au fost ucişi. Prinţesa Diana, în vârstă de 36 de ani, se afla în maşina cu iubitul său Dodi, când şoferul Henri Paul a intrat într-un stâlp în tunelul Pont de l’Alma din Paris.

Accidentul a avut loc după ce cuplul a părăsit Hotelul Ritz, fiind urmariţi de paparazzi pe motociclete. Singurul supravieţuitor a fost bodyguard-ul lui Dodi. În urma anchetei s-a stabilit că paparazzi, lipsa centurilor de siguranţă şi faptul că şoferul băuse alcool au contribuit la tragedie.

Distribuie articolul: