Experți care mai de care se dau mereu cu sfatul cu privire la felul în care trebuie să ne tratăm corpul pentru a ne asigura că suntem percepute drept “femei frumoase”. Inevitabil, o mare parte dintre acești experți fac referire și la felul în care trebuie să ne epilăm și dau tot felul de explicații cu privire la ce trebuie făcut și ce nu trebuie făcut când vrem să scăpam de părul nedorit de pe corp. Tocmai pentru a face lumină în acest subiect, experții unui centru pentru epilare din Toronto, Fuzz Wax Bar, au distrus unele dintre miturile lansate de novici și totodată au explicat care dintre aceste mituri sunt, de fapt, reale.

1. Nu merge la solar, după epilare
Ei bine, acest lucru este adevărat. Solarul trebuie evitat cel puțin două zile după epilare din cauza că pielea este foarte sensibilă și fină și se poate arde mult mai repede. Totodată, trebuie evitate saunele și băile cu bule, gen jacuzzi. Mai mult, nu se recomandă nici înainte de epilare să mergem la solar. Odată cu părul, substanța depilatorie va face și un peeling pielii și riscați să aveți zone cu pete sau mai deschise decât cele neepilate.

2. Nu epilați sprâncenele, în partea superioară
Acest mit este fals! Ba mai mult, epilarea părții superioare a sprâncenelor nu face decât să asigure simetria lor. Unicul adevăr este că sprâncenele nu trebuie epilate definitiv!

3. Epilarea duce la rărirea firelor de păr
Acest mit este fals! De fapt, firele de păr cresc în continuare. Pentru a scăpa de ele, cel mai indicat este gomajul.

4. Cu cât va epilați mai des, cu atât vor crește fire noi de păr
Acest lucru este adevărat și se întâmplă din cauza că firele de păr își pierd din vigoare. De fapt, sunt aceleași fire de păr, doar că mai subțiri.

5. Epilarea doare mai puțin între orele 15-17
Acest mit este adevărat pentru că între aceste ore corpul este “călit” și suportă durerea mai bine.

Sursa: Lyla.ro 

Distribuie articolul: