Suntem pe ultima sută de metri și intrăm în sezonul de plajă. Ceea ce ne preocupă cel mai mult în această perioadă este cum să ne bronzăm corect și sănătos. Chiar dacă îți dorești o nuanță ciocolatie a pielii, sănătatea este pe primul loc, de aceea trebuie să ții cont de anumite metode de precauție atunci când îți expui pielea la soare, dar, în același timp să nu te lași influențată de unele mituri. 

Iată care sunt miturile despre bronzare și despre efectul soarelui asupra pielii:

Mitul 1. Se spune că bronzarea naturală este mai periculoasă decât cea de la solar

Pielea expusă sub lămpile solarului este cu mult mai afectată. Raze ultraviolete acționează de 12 ori mai activ decât razele de soare.

Mitul 2. Componentele din produsele cosmetice pentru bronzare afectează negativ pielea

De fapt, cremele de calitate pentru bronzare sunt selectate în funcție de tipul pielii și gradul de protecție care ajută la reducerea riscului de boli și arsuri.

 Mitul 3. Hainele din bumbac protejează de razele ultraviolete

Hainele din bumbac într-adevăr pot proteja de razele ultraviolete, doar dacă sunt în totalitate uscate. Dacă pânza s-a udat de apă sau de transpirație, atunci protecția scade cu mult. Mai mult, este puțin probabil că vei purta o haină cu mâneci lungi și guler într-o zi fierbinte de vară, ca să te protejezi de razele soarelui.

Mitul 4. Dacă e înnorat afară, nu îți face griji pentru pielea ta

Pe timp de vară, când sunt zile de caniculă, iar soarele s-a ascuns după nori, radiația ultravioletă persistă oricum în atmosferă.  Norii împiedică pătrunderea radiației în atmosferă cu doar 20%, în timp ce restul de 80% nimeresc pe piele.

Mitul 5. Un bronz de primăvară te va feri de arsurile solare în timpul verii

Soarele afectează negativ pielea în orice anotimp.

Mitul 6. Dacă folosești o cremă de protecție cu SPF 50 ești în afara oricărui pericol

De fapt, cremele cu protecție SPF te pot proteja doar de razele UVB. La cumpărare, citește eticheta de pe ambalajul cremei și alege acel produs care va conține protecție de UVA, cât și de UVB.

Mitul 7. Nu te poți bronza din masină sau de acasă

De fapt, razele solare  pătrund cu ușurință prin sticlă.

Mitul 9. Crema de protecție ar trebui aplicată doar o dată pe zi

Cei care adoră să se bronzeze, probabil știu deja despre acest mit. Cremă de protecție se folosește cu 30 de minute înainte de expunere la soare, iar perioadic se aplică din nou stratul (aproximativ la fiecare 2 ore).

Distribuie articolul: