Când auziți de botox, probabil vi se duce gândul la intervenție estetică. E adevărat, soluția de botox se injectează pentru a preveni îmbătrânirea tenului, însă nicidecum nu se aplică în zona buzelor. Așadar, nu mai folosiți termenul de buze botoxate. 

Botoxul și acidul hialuronic sunt două substanțe, cu funcții diferite. Cosmetologul Olesea Gurduza spulbere mai multe mituri cu referire la botox, precum și faptul că el ar putea fi aplicat în buze.

Să le luăm pe toate la rând. Ce este botoxul? 

Toxina botulinică de tip A, cunoscută şi sub denumirea comercială de Botox, este o substanţă derivată a bacteriei Clostridium Botulinum. Când este injectată în muşchi, aceasta blochează temporar transmiterea impulsurilor nervoase de la nervii faciali către muşchii din zona în care a fost injectată. 

Botoxul se folosește mai mult de 20 de ani pe piață și este un preparat testat. Pacienților le este injectat botoxul, iar rezultatul poate fi văzut abia după 3-4 zile, cu o durată de circa 6 luni.

Există un mit că botoxul ar putea fi injectat în buze. Botoxul inactivează mușchii, de aceea nu poate fi aplicat în buze, ci doar în zona superioară a feței. Vorbim despre frunte și zona ochilor. 

Acidul hialuronic este, de fapt, o parte a organismului nostru. Un gligosaminoglican care se introduce în piele pentru a umple ridurile mici și mari, pentru remodelarea feței, sau pentru augmentarea sau mărirea buzelor.

Acidul hialuronic umple spațiile dintre riduri și anume ridurile nazolabiale, sau ridurile mici și mari ale feței.

Cât ține efectul boroxului?

Să nu credeți că o singură vizită la cosmetolog pentru injectarea botoxului este de ajuns. Toxina botulinică ține de fapt 6 luni, după care ridurile revin al forma lor inițială.