Concurenta la Miss Univers din Canada, Jenna Talackova, a fost dată afară din concurs după ce organizatorii au aflat că aceasta se născuse bărbat şi făcuse operaţie de schimbare de sex, în urmă cu trei ani. Concurenta reuşise deja să se califice în finala concursului. Organizatorii au declarat că, deşi o consideră pe Jenna “o femeie adevărată”, regulamentul concursului prevede că nu pot participa decât concurentele care “s-au născut femei”.

Această întrebare era adresată în formularul de înscriere, însă Jenna Talackova a menţionat acolo că s-a născut femeie, chiar dacă aceasta nu-şi ascunsese trecutul la celelalte concursuri de miss la care a mai participat.

“Se simte femeie şi este o femeie adevărată. Spera să poată rămâne în concurs, însă regulile sunt clare şi nu ne putem abate de la ele”, a declarat Denis Davila, directorul concursului.

Într-un interviu, Jenna Talackova spune că s-a considerat dintotdeauna femeie, că a început tratamentul cu hormoni de la 14 ani, iar operaţia de schimbare de sex a făcut-o la 19 ani. Femeia arată destul de bine şi nu este simplu să îţi dai seama că a fost, cândva, bărbat.

Cei din Canada consideră că au fost discriminaţi.

Distribuie articolul: