Petiţia pentru retragerea moldovencei care va reprezenta Moldova la Miss World a adunat deja 2675 de semnături. Inițiativa a fost lansată ieri, după ce mai multă lume a privit reportajul difuzat de protv.md, unde Valeria Ţurcan, a menționat că este din Rusia. Duminică, ProTV a difuzat un reportaj despre tânăra în vârstă de 18 ani care ne va reprezenta ţara la Miss World. În interviu, tânăra a spus că nu cunoaşte deloc româna şi că este din Rusia: „Numele meu este Valeria Ţurcan şi sunt din Rusia, aşa mereu le explic celor care nu sunt ruşi”.

În urma acestui răspuns, mai mulţi internauţi au sărit cu replici dure la adresa ei, iar ieri seara au format şi o petiţie care are drept scop detronarea Valeriei de titlul Miss Moldova: „Faptul că reprezentanta Moldovei nu cunoaşte limba de stat şi se prezintă ca fiind din Rusia o descalifică şi o privează de orice drept de a reprezenta Republica Moldova la un eveniment mondial. Semnează această petiţie pentru a revoca participarea Valeriei Ţurcan de la competiţia Miss World 2013″, se spune în solicitare”. Potrivit site-ului yousign, iniţiatorii şi-au propus să adune 10.000 de semnături până pe 23 septembrie.

Reprezentanţii Biroului Miss Moldova au spus că deocamdată nu ştiu cum vor proceda şi că doar în cazul încălcării regulamentului, la Miss Lume merge prima vice-miss Moldova 2013. Valeria Ţurcan este din Tiraspol şi urmează să participe la concursul Miss World din septembrie care se va desfăşura în Indonezia. Anul trecut Republica Moldova nu a participat la acest concurs pentru că nu s-a organizat Miss Moldova.