Anastasia Ursu este o tânără de la Bălți care se “ascunde” la Moscova sub numele de Miss M. Interpreta este stabilită deja de șapte ani acolo și are o activitate artistică foarte intensă. Selecția Națională pentru Eurovision a adus-o și în fața Moldovenilor, motiv pentru care Anastasia își mai propune și alte apariții în țara de baștină. Miss M ne-a povestit în detalii proiectele sale pentru primăvara 2014 și ne-a divulgat marele secret: pregătește lansarea unui album, dar și al unui videoclip, atât în Moldova cât și la Moldova.

Muzica a dus-o de la Bălți spre Moscova

Anastasia Ursu, tânăra care în 2007 absolvește Colegiul de Muzică și Pedagogie din Bălți, la catedra pian, plecă în același an la Moscova, unde se stabilește cu traiul. Muzica a fost cea care i-a arătat drumul, grație unei burse câștigate de interpretă la Academia de Cultură Slavonică, catedra canto de estradă și jazz, pe care mai târziu o absolvește cu excelență. La Moscova a exersat și profesia de pedagog de muzică, până în prezent fiind profesoară de canto de estradă la Teatrul-studio de copii Neposedi.

 Miss M

Miss M aduce schimbarea!

În timpul anilor de studenție, dar și după, Anastasia activează ca solistă a grupului Aleksandrov Park, dar și în calitate de back vocalistă în concertele starurilor din showbizul rusesc. Miss M a adus schimbarea în viața și activitatea ei scenică, solista adoptând un nou look, creîn o nouă imagine și schițându-și planuri mari de a cuceri lumea prin muzică. Pe lângă proiectul Miss M, promovat atât în Rusia cât și în Moldova, Anastasia este solista grupului Оранжевый Vinil, colaborează cu soliștii muzicalurilor  din Zorro, Mica Sirena, Mamma Mia!, Frumoasa și Bestia. 

 Miss M

Miss M

De la Indie-House la Lounge

“Materialul muzical feste prelucrat și înregistrat în studioul Vi Sound, Moscova de o echipă de muzicieni și producători muzcali tineri și foarte talentați. Am ținut să fie astfel pentru vrem să oferim calitate, cele mai tehnologii și cel mai nou sound. Îmi place lumea care nu se teme de experimențe în artă” a declarat revistei PentrEA Miss M. Piesele în stil pop-euro-dance, indie-house sunt orientate spre publicul european. În repertoriul Miss M poți găsi atât piese lirice (lounge), cu un cuprins mai metaforic, dar și melodii mai energice, cu umor și satiră.

 

Eurovision Moldova – provocarea continuă

Proiectul Miss M și-a încercat anul acesta forțele și în competiția pentru Eurovision, însă nu a trecut proba pentru semifinale.  Din februarie au început repețiile pentru un nou program acustic. Piesele electronice scrise de Miss M vor fi interpretate în scenă de doar trei persoane – vocal (Miss M), chitară acustică (Iurii Gershman) și kahon (cajon din spaniolă). “E o adevărată testare, probă pentru piesele noastre! Dacă într-adevăr piesele sunt bune, atunci publicul le va iubi și într-o astfel de interpretare, minimalistică, fără decorații și ambalaj stralucitor”, spune Miss M.

Miss M

Foto: Arhivă personală