Remediile din popor nu sunt întotdeauna ușor de realizat, de aceea rămâi fidelă utilizării deodorantului. Însă, nu toate deodoranturile sunt efeciente: uneori acestea pur și simplu camuflează mirosul, iar transpirație oricum lasă urme pe haine. Pe lângă asta, aplicarea deodorantului este periculoasă pentru sănătatea pielii. 

Aceste trei rețete de mai jos te vor ajuta să scapi de mirosul neplăcut în urma transpirației.

Rețeta 1:
Prepară o infuzie din romaniță. Pentru asta amestecă 60 de grame de flori de mușețel cu doi litri de apă, plus două linguri de biocarbonat de sodiu. Amestecă bine și atât. Nu e nevoie să fierbi amestecul.

E neapărat să aplici infuzia pe zona unde transpiri cel mai mult ca să nu mai ai incomodități din cauza mirosului neplăcut.

Rețeta 2
Se prepară un decoct de coaja de stejar. Folosirea frecventă a acestui decoct îngustează porii, reduce cantitatea de transpirație și elimină mirosul. Prepara o lingură de pulbere de scoarță de stejar la 200 ml de apă clocotită. După, adaugă suc de lămâie proaspat stoarsă. Toate se amestecă și se aplică în zonele cu probleme, minim o dată pe zi. La aplicare, pielea trebuie să fie curată și uscată.

Rețeta 3
Transpirația excesivă poate fi tratată eficient cu ajutorul frunzelor de mesteacăn și planta „coada-calului”. Pentru a elimina mirosul de transpirație se amestecă câte două linguri de frunze uscate de mesteacăn și „coada-calului”. Amestecul uscat se adaugă la 500 ml. apă clocotită și se fierbe timp de 5 minute la foc mic. Ștergeți zona problematică, minim o dată pe zi.

Distribuie articolul: