Nu mai este pentru nimeni o noutate că actualul ministru de externe al Republicii Moldova, Natalia Gherman, este fiica primului președinte al țării, Mircea Snegur. Invitat în cadrul emisiunii „Alb&Negru”, Snegur s-a referit la copilăria fiicei sale și la succesele pe care a reușit dânsa să le atingă în executiv.

„Nu mi-am dorit o carieră politică pentru fiica mea, și-a dorit-o ea din start. I-au plăcut mult la școală obiectele umanitare: limbile străine, aspectele geografice, istorice, apoi și eu cred că am influențat-o, fiind policician de când mă ține ea minte. A început ca traducător în cadrul ministerului, apoi s-a școlit în domeniu, are un master în Anglia. Apropo, ea e mare specialist în domeniul policico-militar”, a ținut să precizeze președintele.

Natalia Gherman la 3 ani 

Rugat să-și amintească cum era ministrul de externe în copilărie, Mircea Snegur a declarat: „Era sârguincioasă, ascultătoare, avea exemplul fratelui mai mare, care era la facultate la Universitatea „Lomonosov” din Moscova și ea se gândea cum să-i răspundă mai bine la întrebări, cum să țină pasul cu el. Era muncitoare, așa cum este și astăzi”.

 

Relațiile actuale ale primului președinte cu fiica lui, Natalia Gherman, au rămas la fel de cordiale, doar că funcția le-o mai răpește pe ministră, iar timpul pe care părinții și-ar dori să-l petreacă alături de ea nu le ajunge niciodată: „Ne vedem, desigur! Eu, bineînțeles că mi-aș dori mai mult, mai des. Ea intră pe la noi, dar mai rar acum. Soția mea chiar trăiește mai profund aceste lipse, însă ea are grijă de domana Gherman ca o mamă, deși fiica noastră e o domană deja. Trebuie să recunosc că Natalia, pe dimensiunea politicii externe mă depășește”, a mai precizat cu mândrie Mircea Snegur.

Distribuie articolul: