Miostimularea mai înseamnă și lucrul mușchilor, fără ca posesorul lor să depună careva efort. Cu alte cuvinte, ne odihnim și slăbim! Ce presupune pentru corpul nostru această procedură, cui îi este recomandată și ce contraindicații are ne spune mai jos cosmetologul Viorica Beșliu.

Miostimularea  este o procedură cu aparate, în timpul căreia vă situați convenabil pe scaunul cosmetic, inhalând parfumul delicat de ierburi şi flori, ascultați muzică, iar mușchii vor lucra. Aparatul care îți arde grăsimile fără să faci vre-un efort are programe cu parametri diferiţi de impulsuri electrice, care sunt alese individual pentru fiecare client. Impulsurile electrice cu parametri bine-specificați vin la electrozii, ficsați pe punctele de proiecţie a mușchilor, asigurând contracțiile lor active. Procedura de biostimulare a corpului nu este dureroasă, pacientul simte o uşoară furnicătură în zona afectată de impuls.

Viorica beșliuCosmetologul Viorica Beșliu explică pentru revista noastră că miostimularea este o procedură tot mai solicitată printre clientele care nu pot sau nu doresc să meargă la o sală de sport. „Rezultatele, spre deosebire de sportul la sală, se văd chiar după primele două proceduri. În zonele cu probleme se reduce semnificativ volumul, iar relieful muşchilor treptat se conturează. Pentru a avea rezultatele dorite, dar și pentru ca acestea să fie de durată, e nevoie de circa 10-15 asemenea proceduri”, spune specialista.

Miostimularea corpului este foarte eficientă în tratamentul complex al celulitei şi obezităţii, pentru corectarea ovalului feţei, tonifierea mușchilor și a pielii. Consolidarea lipolizei sub influenţa miostimulării corpului duce la o scădere a volumului de ţesut adipos, iar muşchii sunt în ton, se întăresc.

MiostimulareSecretul aparatelor cu impulsuri electrice este că ele pot ajunge la grupe de mușchi greu antrenate în timpul exercițiilor de la sală. „Miostimularea poate fi făcută în muşchii abdominali, șolduri, braţe şi picioare sau fese. Primul lucru pe care îl facem este să evaluăm contraindicaţiile posibile pentru folosirea miostimulării fiecărui pacient, alegem programul optim de corecţie, ceea ce îi garantează siguranţa procedurii pentru sănătatea sa și un rezultat excelent”, spune Viorica Beșliu.

Există mai multe tipuri de aparate pentru miostimulare, însă pentru un rezultat eficient, specialiștii recomandă să alegem un aparat cosmetologic, care combină programul de stimulare al mușcilor cu lipoliza – descompunerea lipidelor. Pentru că este o procedură care vine din medicină, are și careva contraindicații.

Miostimularea este contraindicată pentru pacienții cu maladii oncologice, care suferă de tiroidită autoimună, cei cu maladii în stare decompensată a inimii, a aparatului respirator și celor care suferă de insuficiență renală. Perioada de ciclu menstrual este o contraindicație relativă, adică se exclud aceste zile. Oricum, mai pe larg se discută individual cu fiecare pacient, se alege programul, graficul de proceduri, iar la necesitate se adaugă proceduri de cavitație, masaj vacuum sau împachetări cu alge marine în saună”, a mai declarat cosmetologul Viorica Beșliu.

Distribuie articolul: