Cauza multor probleme ginecologice se ascunde în emoțiile pe care le trăiesc femeile în fiecare zi. Află ce generează unele boli, ca să le previi.

Mastoza fibrochistică apare la femeile care își protejează în exces copiii. Ce-i de făcut? Încetați să jucați rolul „mamei care alăptează”. Îndepărtați în sfârșit de la sân copiii voștri, care nu sunt demult bebeluși, ocupați-vă de voi însevă. Sănătatea glandelor mamare depinde de nivelul personal de fericire. Puneți pe prim plan dorințele proprii. Nu amânați nimic pentru mâine. Cea mai importantă zi din viața noastră este astăzi.

Endometrioza afectează tot mai multe femei. Această problemă apare la femeile, care nu se pot bucura, tind să panicheze la orice pas. Senzația de probleme fără soluții, prin urmare, indiferența față de propria sănătate, cauzează endometrioza. Ce-i de făcut? Trăiți cu senzația că toate suferințele au rămas în trecut. Începeți fiecare zi cu gândul la fericirea, care vă așteaptă chiar acum.

Miomul uterin este răspunsul la supărările îndelungate pe oamenii apropiați, tendința de a fi supărată și de a cădea în depresie. O asemenea problemă inhibă metabolismul și duce la schimbarea stării hormonilor. Ce-i de făcut? Iertați-i pe cei care au greșit în fața voastră. Nu mai căutați neajunsurile oamenilor. Acordați atenție doar calităților acestora. Spuneți-vă sincer: „mie nimeni nu mi-a promis raiul pe pământ”. Încetați pretențiile față de oamenii dragi sau chiar față de cei necunoscuți. De depresie vă salvează orice ocupație care vă aduce plăcere, până și pregătirea unui desert gustos.

Citiți și:  Ginecologul-obstetrician Maxim Calaraș: „Să știți că sarcina tratează miomul uterin!”

Chisturile ovariene apar de la frica excesivă. Cea mai răspândită teamă a femeilor: „pe mine nimeni nu mă iubește.” Gelozia, frica de singurătate, tendința de a tot regla conturi cu alții reprezintă câteva cauze ale acestei probleme. Ce-i de făcut? Echipa econet.ru ne recomandă să ne maturizăm în primul rând, căci majoritatea temerilor vin din copilărie. Întâi de toate, voi să aveți nevoie de voi însevă. Dacă trăiți înseamnă că cel puțin Dumnezeu vă iubește. Ce mai puteți face bun ca răspuns la iubirea Lui? Întăriți-vă credința în voi însevă.

Eroziunea la matcă survine de obicei de la supărarea pe bărbații apropiați: pe tată, soț, frate. Aici vorbi despre așteptările în exces și pretențiile de genul „el trebuie”, „el e obligat”, imposibilitatea de a te resemna în ceea ce privește problemele existente, cauzate „din vina” bărbaților. Ce-i de făcut? Încetați să acumulați supărări și nu mai aveți așteptări. De fapt nimeni nimănui nu datorează nimic. Dacă veți accepta asta, viața se va schimba spre bine. Încă ceva: atunci când căutați motivele certurilor, începeți cu propria persoană. Femeia decide soarta bărbatului în proporție de 80 la sută: sănătatea lui, longevitatea. Alte 20 la sută din ceea ce reprezintă un bărbat constituie educația, trăsăturile fizice și cele moștenite.

Despre cauzele candidozei și menopauzei complicate citiți AICI

Distribuie articolul: