Cei care au animale de companie ar fi bine să le păstreze, căci ele îi ajută să scape de stres. Ți-ai fi închipuit vreodată că pisica din casă ori cățelul sunt surse foarte sigure de calmare? Ei bine, anume așa este. Stresul, dar și alte suferințe pe care le ai, pot fi lesne ușurate de animalele de companie. Sunt incluse aici toate animalele pe care le ținem în casă, inclusiv păianjenii, afirmă specialiștii în domeniu. Expertul Arden Moore spune că animalele au darul de a ne face să ne bucurăm mai bine de viață noastră, scrie MSNBC. Iată câteva dintre modalitățile în care un animal de companie ne ajută să facem acest lucru:

Relaxarea

A avea grijă de o pisică sau un câine ne ajută să ne relaxam. În acest fel, corpul nostru eliberează anumiți hormoni care ne fac să ne simțim mai bine. Cel mai bine ne ajută să ne relaxam mângâierea unei pisici sau a unui câine, reacția corpului fiind de eliberare a endorfinelor. Câștigul este mare atât pentru om, cât și pentru animal.

Reducerea hipertensiunii arteriale

Animalele sunt folosite în scop terapeutic inclusiv în spitale. Adesea, pacienții refuză să vorbească cu oamenii și își deschid sufletul în față unui animal. Oamenii sunt ei înșiși mai mult în preajmă animalelor, legătură fiind consolidată din copilărie, spune Arden Moore.

O alimentație mai bună

A mânca alături de un animal este un lucru pozitiv pentru oameni. Din acest motiv, în unele sanatorii, de exemplu, un acavriu cu pești în el are efectul de a stimula poftă de mâncare a pacienților. Nu se recomanda însă să mănânci chiar lângă un animal, ci să îl ai în preajmă, susțin specialiștii.

Relații mai bune

O relație bună cu animalul tău poate însemna o relație îmbunătățită și cu oamenii. Unui animal nu îi păsa cu ce te îmbraci și nu te judecă pentru gesturile tale. Atitudinea lor poztivă și poftă de joacă îți vor da energie și te vor face mai prietenos și deschis cu ceilalți.

Sursa: MSNBC

Distribuie articolul: