Impresionante prin opulență arhitecturii și prin frumusețea dată de perfecțiunea detaliilor, aceste minuni arhitecturale, aflate și topul preferințelor turiștilor, te invită să pornești într-o călătorie fascinantă că să le descoperi. Orașul Interzis, China. O atracție impozantă care se poate încadra cu ușurință în categoria minunilor arhitecturale ale lumii. Orașul Interzis din inima capitalei Beijing este unul dintre cele mai fascinante palate din lume. Fosta reședința a 24 de împărați din dinastiile Ming și Qing, impresionează prin dimensiuni, întregul complex ocupând 74 de hectare și număra aproape 9 mii de încăperi, dar și prin arhitectură bogată în detalii. De la picturile cu dragoni și păsări phoenix, la numeroasele tipuri de acoperiș; de la porțile impunătoare care permit accesul în complex, la culorile vii care îmbrăca numeroasele construcții, toate elementele palatului poartă semnficatii aparte.

Valea Regilor, Egipt Foto:kudika.ro

Valea Regilor, Egipt. Pe lângă celebra Piramidă, sau impunătorul Sfinx, turiștii plecați pe urmele faraonilor descoperă şi alte atracții învăluite în mister. În inima deșertului se găsește Valea Regilor, locul unde între secolele XVI-XI i.Hr. faraonii și nobili înstăriți își construiau morminte. Devenită faimoasă după ce a fost găsit mormântul construit pentru Tutankhamon, această minune arhitecturală subterană îți oferă ocazia să vizitezi câteva dintre cele 62 de morminte deja descoperite. Unele dintre ele impresionează prin complexitate, cel mai mare numărând 120 de încăperi, iar altele prin hieroglifele minuțios sculptate care redau pasaje din cărți sacre.

Cristo Redentor, Brazilia Foto:portalturism.com

Cristo Redentor, Brazilia. Deasupra orașului Rio de Janeiro, pe muntele Corcovado cu brațele larg deschise și privirea ațintită asupra metropolei se înalţă falnica Statuie a lui Iisus. Cu înălţimea de 30 de metri, se regăsește în topul celor mai vizitate atracții turistice din lume, oferindu-le celor care urcă cele 220 de trepte până la platformă unde se află statuia, o priveliște de neuitat. Statuia, inaugurată în 1931, se află în topul celor mai înalte statui din lume care îl înfățișează pe Mântuitor. 

Peșterile din Ajanta, India Foto:portalturism.com

Peșterile din Ajanta, India. Reprezintă unele dintre cele mai fascinante și interesante atracții ale Indiei, adevărate minuni arhitecturale săpate în stâncă și redescoperite din întâmplare în 1819. Peșterile, unele datând din secolul al ÎI-lea I.Hr., sunt temple și mănăstiri care păstrează exemple spectaculoase ale artei indiene. Picturile și sculpturile înfățișează viață lui Buddha, iar cel mai spectaculos detaliu al acestei atracții este reprenzentat de imensa statuie a lui Buddha care tronează într-unul din temple. Frumusețea obiectivului turistic nu este data doar de complexitatea peșterilor, ci și de stânca în formă de potcoavă în care sunt săpate.

Sfânta Sofia, Turcia Foto: wordpress.com

Sfânta Sofia, Turcia. Primul exemplu de arhitectură bizantină și una dintre cele mai impresionante construcții din lume, Sfânta Sofia se regăsește și pe lista celor mai vizitate atracții turistice din Istanbul. Construită în 537, basilica a fost transformată în moschee după cucerirea Constantinopolului de către otomani, iar în anul 1935 a devenit muzeu. Dimensiunile impresionante și melanjul de detalii arhitecturale te vor cuceri.
Sursa: divahair.ro 

Distribuie articolul: