Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că s-a autosesizat din relatările mai multor mămici pe rețelele de socializare privind prestarea serviciilor de foto și video de către agenți economici privați, în cadrul IMSP Institutul Mamei și Copilului și Spitalul Clinic Municipal Nr.1 din Capitală.

La interpelarea Ministerului, conducerea celor două instituții a recunoscut că există acest gen de servicii în cadrul instituțiile menționate, doar că acestea au fost instituite la cererea părinților, motivând că nașterea unui copil este un eveniment important pentru mamă, cuplu, familie, rude.

În rezultat, Ministerul a cerut tuturor conducătorilor centrelor perinatale să amenajeze un spațiu special care va fi oferit gratuit părinților pentru organizarea individuală a evenimentului de externare.

Vezi și: Provocările maternității, surprinse cu umor în ilustrațiile unei norvegience

În context, Institutul Mamei și Copilului anunță că s-a conformat solicitării și nu a prelungit contractul cu agentul economic care presta servicii de externare solemnă. În cazul Spitalului Clinic Municipal Nr.1, Ministerul a adresat o scrisoare Consiliului Municipal, care este în calitate de fondator, să ia în calcul aceleași recomandări.

Vezi și: Un nou trend în maternitățile din lume: la naștere poate asista întreaga familie!

Foto: SCM1.md, Ionela Hadârcă