Pentru că suntem însetați de cultură și frumos, un spectacol este tocmai ceea de ce avem nevoie! Teatrul National Satiricus Ion Luca Caragiale a prezentat, în PREMIERĂ, pe 8 și 10 iunie 2021, un spectacol nou – MILIARDUL, de Jaan TÄTTE, în regia lui Florin Gabriel Ionescu, regizor și manager la Teatrul De Vest Reșița din România.

Noua comedie a fost realizată după un text semnat de estonianul Jaan TÄTTE, un autor deosebit de interesant – dramaturg, poet, actor, cântăreț. Acest text dramatic abordează o problemă de stringentă actualitate, care provoacă la maxim interesul publicului autohton. E vorba de ispita banului, în fața căreia nu rezistă mai nimeni.

Subiectul comediei pare simplu, însă intriga e amețitoare

Vedem cum această uriașă ispită a banului (ochiul dracului, nu?) transformă în niște caricaturi oameni, la prima vedere, agreabili, simpatici, cumsecade… Indiferent de țara în care locuiesc sau de orânduirea socială existentă.

În comedia „Miliardul”, autorul textului și, respectiv, regizorul spectacolului ne redau cu multă măiestrie și umor (în special, umor negru) o poveste plină de mister, de situații grotești, surprize amuzante și suspans. Ce-aţi face dacă cineva v-ar oferi, pentru partenerul dumneavoastră, un miliard de dolari? Ce abisuri ale sufletului pot fi răscolite de o ofertă atât de tentantă? Va rezista oare iubirea celor doi în fața unei asemenea încercări?

Florin Gabriel Ionescu, regizorul spectacolului a căutat și a găsit răspunsuri inedite la toate aceste întrebări provocatoare. Evident, cu susținerea întregii echipe de creație a teatrului.

„Întâlnirea cu echipa Teatrului Național Satiricus „I.L Caragiale” a fost una memorabil de plăcută. Primirea călduroasă, talentul și dăruirea actorilor, profesionalismul echipei tehnice și, nu în ultimul rând, atitudinea pozitivă care susținea orice inițiativă, au creat mediul perfect pentru procesul de creație. Sunt convins că toate acestea se vor simți și din public”, afirmă regizorul F.G. Ionescu.

Costumele personajelor din spectacolul „Miliardul” sunt realizate de Ecaterina Salimova.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Roman Gopșa (Osvald), Nadejda Crîlov (Laura), Constantin Ghilețchi (Roland) şi Alexandru Crîlov (Bărbatul).

Actorii vă așteaptă la teatru!