Mihaela Sîrbu este femeia pentru care gura lumii nu contează. Important este să își urmeze vectorul și valorile, să fie în permanentă mișcare și în continuă creștere. Am discutat mult cu șefa departamentului marketing al revistelor Business Class și Aquarelle despre pasiuni și valori de familie, despre cum e să lucrezi, având-o în echipă pe mama. Detalii și curiozități, aflați din interviul de mai jos.

Mihaela, cum începe o zi reușită din viața ta? Și cum se termină ea?

Dimineața începe simplu, cu o cafea alături de persoana dragă, iar asta îmi dă tonul întregii zile. Sunt o persoană pozitivă, eu mă trezesc cu zâmbet pe față și cred că totul vine din interior, iar confortul tot din această stare e generat. Sunt un om matinal, însă țin foarte mult la micul dejun, așa că îi pot dedica și o oră, dacă e cazul. Seara nu știu când ajung acasă, așa că timpul meu cel mai prețios este momentul dejunului și țin foarte mult să fie un moment liniștit, cu o muzică plăcută… Poate fi una dintre singurele mese pe care reușești să le iei, deci e sfântă.

mihaela-sirbu-7

Iubesc ceea ce fac, am norocul și oportunitatea să discut cu oameni foarte interesanți și diferiți, de la care am mereu câte ceva de învățat. Această plăcere o evaluez seara, așa ca să pot trage concluziile potrivite.

Unde se termină prietenia și încep afacerile, și invers?

Cred că am un job foarte interesant, mă repet poate, însă chiar așa este. Cunosc zilnic oameni de afaceri atât de puternici și care inspiră. Oamenii de afaceri de la noi sunt adevărate motorașe care pot doar să ne inspire. Eu fac totul cu plăcere și fac tot posibilul să o fac profesionist, alături de colegii mei. Nu este un secret că este și mama mea în echipa din care fac parte. Activez în companie de la 16 ani, cu mici intervale. Avem reguli stricte și acest lucru ne ajută foarte mult. La serviciu este „Doamna Angela”, toate întrebările discutate sunt legate de serviciu, ca abia la pauza de masă să o pot întreba: „Se poate eu să vorbesc cu mama mea?” (Râde). Pe lângă faptul că este mama mea, „doamna Angela” este un mentor,  cea mai buna prietenă mai e și un om extraordinar de la care învăț foarte multe zilnic.

mihaela-sirbu-2

În relațiile de afaceri versus prietenie, cred că de cele mai multe ori acestea conviețuiesc. Atunci când e vorba despre oameni apropiați, mă strădui să ofer unui coleg materialul, ca să nu avem conflict de interese. Uneori ești pe muchie de cuțit, mai ales când e vorba despre relațiile de familie, așa că ai nevoie de foarte multă răbdare. Trebuie să înțelegi unde se termină lucrul și unde începe familia.

Cum crezi că o ajută pe o femeie în activitatea de zi cu zi frumusețea? Cât este ea de importantă?

mihaela-sirbu-6Eu nu m-am considerat frumoasă, poate e banal, însă de fiecare dată mama mea a cultivat în mine, întâi de toate, dragostea pentru carte, dezvoltarea intelectuală. Am înțeles că frumusețea este un atu abia ajunsă la maturitate – ea te și ajută uneori, însă nu trebuie pusă niciodată în fața intelectualității. Creșterea profesională este întâi de toate: o carte citită, un curs, o limbă străină nouă, un training la care să mai mergi… trebuie să găsești echilibrul pentru tine ca să nu neglijezi niciodată dezvoltarea intelectuala în favoarea frumuseții!

Cine și cum au influențat stilul tău vestimentar? Care sunt designerii preferați?

Avem o tradiție cu mama, în special atunci când mai locuiam împreună, să ne consultăm reciproc în fiecare dimineață referitor la ce să purtăm. La fel și la Shopping. Îi mulțumesc însă că mi-a lăsat doza mea de libertate, în special în vestimentație.

mihaela-sirbu-4

Mama a educat eleganța și finețea, feminitatea. Eu sunt nițel mai rebelă, mai rockeriță: preferam culoarea neagră, libertatea în mișcare și stilul sport. Îmi place mult Massimo Dutti pentru stilul casual-clasic, îmi place Stephanel pentru comoditatea hainelor, mai sunt și alte branduri românești, spre exemplu Musette. De la noi îmi place mult Olga Blanc, linia de haine clasice, în stil Coco Chanel – e un rafinament aparte. Prefer să am în garderobă lucruri care nu se demodează niciodată, nu neapărat scumpe. Prefer lucrurile simple, rafinate și de calitate.

Ce calități apreciezi la un bărbat? Cu ce te poate cuceri?

Sinceritatea este pe prim plan într-o relație de dragoste. Foarte multe probleme într-o relație vor fi evitate prin comunicare sinceră. Îmi place să mă simt în siguranță lângă omul de aproape, să ma încurajeze și să ma completeze în toate. Orice relație se șlefuiește în timp. Nu mă întrebați când mă mărit sau când o să fac un copil… nu mi-e frică de aceste lucruri, însă încerc să trăiesc după valorile mele și fără să mă prind pe anumite clișee. Tot ce îmi propun este să cresc și să fiu în permanentă mișcare, iar dacă omul de lângă mine mă susține și mă înțelege, această armonie este cea mai importantă. Cred că am moștenit această calitate și dorință de la străbunica mea.

mihaela-sirbu-10

Ce alte pasiuni nutrește Mihaela Sîrbu și când reușește să le alimenteze cu timp și energie?

Când ai dorință, le reușești pe toate, principalul este sa fie acea dorință. Nu există nu pot – este nu vreau! Aceste lecții am reușit să le însușesc din hipism. Este sportul care mă readuce pe pământ, o lume aparte, foarte deosebită… mă bucur că am parte de înțelegere din partea celor apropiați. Hipismul mă ajută și să îmi depășesc fricile – lucru pe care îl recomand tuturor. Este un vis din copilărie, pe care am reușit să îl îndeplinesc, și la care voi reveni în cât mai curând timp posibil.  Pe lângă hipism, mai nou am revenit și la pasiunea pentru limbi străine. Descopăr sufletul și cultura spaniolă la moment. În continuu îmi alimentez și sufletul precum și corpul, cred că doar așa reușim să creștem, să evoluăm.

Cu ce se asociază sărbătorile de iarnă și atmosfera lor? Ce amintiri din copilărie ai, legate de ele?

În primul rând toate se asociază cu familia, la gura sobei și cu brăduțul lângă noi. Îmi este greu să îmi imaginez sărbătorile fără zăpadă sau un vin fiert bun, așa că încerc să le creionez foarte frumos, în sânul familiei – așa cum poate fi manifestată cu adevărat această expresie. E un prilej să nu uităm de rădăcini și să ne creionăm planuri frumoase pentru viitor.

mihaela-sirbu-1

Cum te vezi tu peste 10 ani?

Femeie, Mama, Aventurista. Cu siguranță că peste 10 sau 20 de ani voi fi o femeie de afaceri în continuare, mămică și o femeie împlinită.  Timpul le va arata pe toate.

Foto: Arhivă personală