Pe Mihaela Postica o recunoști prin fiecare colier, diademă sau pălărie pe care o decorează. La numai 21 de ani, a reușit să cucerească nu doar cliente din întreaga țară, ci și din multe alte țări de pe continentul european. Își dedică întregul timp acestei pasiuni, care îi aduce profit și o ajută să promoveze un crez important: fiecare femeie își poate pune în valoare personalitatea printr-o bijuterie sclipitoare sau o pălărie elegantă, la care cineva a muncit cu suflet. Cât ajunge să coste o bijuterie de lux, dar și ce preferințe au moldovencele la capitolul accesorii de ocazie, aflați în interviul de mai jos.

image (6)Dragă Mihaela, descopăr că pasiunea ta pentru handmade vine după o școală bună de profil! Cum s-a întâmplat să te îndrăgostești de bijuteria creată manual?

M-am îndrăgostit de accesoriile handmade încă prin clasa a noua, chiar și de mică le coseam păpușilor diferite rochițe și îmi făceam inele din sârme colorate în atelierul bunicului, care era lemnar.

Vorbește-ne despre ce accesorii confecționezi în prezent și cât de mult timp investești în această mare „slăbiciune” a ta.

În prezent, le dedic accesoriilor majoritatea timpului meu. Confecționez broșe, papioane, cercuri cu flori din mărgele, coronițe cu flori din mărgele, coliere, cercei, brățări, seturi pentru nuntă, ca butoniere sau buchetul miresei ș.a.

Care este profilul clientelor tale, Mihaela? Curajul e cu siguranță o calitate obligatorie! Unde, în lume, au reușit să ajungă accesoriile tale handmade?

Fiecare purtătoare de accesoriu handmade dă dovadă de curaj, individualitate și originalitate.

De când confecționez accesorii, am reușit să bucur nu doar privirile moldovenilor. Am avut comenzi din Spania, România, Anglia, Italia, Rusia, Cehia ș.a.

16388269_1807915686124410_8159504054224416413_n

Ce semnificație are pentru tine „coroana” și ce trăsături crezi că poate cultiva femeii curajoase care alege să o poarte, chiar și ocazional? E un mod de a venera ființa feminină.

Pentru mine, coroana semnifică cea mai scumpă podoabă a capului și un accesoriu al adevăratelor doamne. O femeie ce își alege drept accesoriu o coroană își evidențiază demnitatea, respectul de sine, senzualitatea.

Desigur, este un mod de a venera ființa feminină, deoarece încă din cele mai vechi timpuri, pentru a deveni regină, femeia era încoronată cu o tiară ce îi sublinia acest titlu.

Poate că această întrebare va suna straniu, dar ce ai învățat despre moldovence, de când te dedici handmade-ului?

Moldovencele preferă accesorii cât mai voluminoase, arătoase și sclipitoare. Nu sunt amatoare de a risca în contrasturi de culori intense și de obicei, preferă negrul, griul, albul și rozul pudrat.

cats

Te rugăm să ne spui cât poate dura munca la o coroană, ce materiale utilizezi preponderent și cât ar ajunge să coste, în medie, o astfel de bijuterie.

Munca la o coroană durează 2-3 zile, în funcție de model, materialele pe care le folosesc. Sunt cristale de sticlă, la dorința clientului: pietre Swarovski și apoi perle, biser, sârmă. Prețurile pentru o coroană variază între 600 și 1500 de lei.

IMGP4558

Ce bijuterii recomanzi mireselor în 2017? Strălucirea este sau nu la modă în acest an?

Indiferent de an, orice mireasă își dorește să fie prințesă în cea mai importantă zi din viața ei, de aceea recomand tiarele. Pentru cununie, aș recomanda o coroniță din flori sau o diademă, ceva mai lejer.

La capitolul „strălucire”, aceasta se alege în funcție de preferințele fiecărei femei, însă în vogă sunt modelele minimaliste, cât mai simple și unice.

Republica Moldova are multe femei frumoase, chiar dacă multe dintre ele sunt plecate peste mări și țări. Pe cine, dintre femeile cunoscute ale țării, ai dori să le inviți în calitate de ambasadoare ale lucrărilor tale?

Nu m-am gândit la o asemenea dedicație, însa admir lucrările Olgăi Blanc și Dianei Voevuțki, cu care aș dori să colaborez  în viitor poate pentru o prezentare de modă sau un shooting.

mihaela

Vorbește-ne despre interesul tău de a decora pălării și alte articole de damă. Planifici să o „crești” într-un proiect personal?

Ador pălăriile, sunt o armă de seducție pentru femei, conferă rafinament, modestie, aspect de doamnă. Primele modele au fost confecționate pentru mine, după care le-am postat pe rețelele sociale și fetele au fost interesate de ele.

În viitor, aș dori să creez mai multe modele de diferite forme, aspect, culori, pentru că într-adevăr îmi face o mare plăcere să le decorez.

16299374_1807089916206987_2810690897213172413_n

Te rugăm să lași un mesaj pentru toate femeile care nu găsesc îndrăzneala să-și pună pe cap astfel de accesorii sclipitoare!

În trecut, pălăriile au fost un indicator al statutului social, însă acum orice persoană își poate permite să poarte o pălărie. Le recomand cu mult entuziasm; aceste acoperăminte nu doar protejează podoaba capilară, dar subliniază și manierele, feminitatea, grația fiecărei purtătoare.

Îți mulțumim pentru acest interviu, Mihaela. Să ai multă inspirație în ceea ce faci!

16143435_1255168027893396_7437281968966572534_o

Foto: Arhiva personală/Postica Mihaela