Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii a uimit publicul cu ținuta pe care a purtat-o în timpul unui discurs rostit la Casa Albă. Asta, deoarece rochia pe care a ales-o Michelle Obama, cu această ocazie, a fost meșterită de mâinile unui designer ucrainean. Cine e creatorul rochiei, dar și cum arată ținuta căreia i s-au atribuit deja și conotații politice, aflați mai jos.

Potrivit presei ucrainene și a celei americane, Michelle a purtat celebra rochie în fața oaspeților prezenți la master-class-ul de cinci ore „Fashion Education Workshop”, eveniment care s-a desfășurat la Casa Albă și a reunit peste 150 de oameni celebri și studenți din industria modei.

Pentru acest eveniment, Michelle Obama a ales să poarte o rochie bleumarin, de seară, creată de către designerul ucrainean Natalia Covali, originară din Ternopol. Actualmente, tânăra creatoare de modă are 29 de ani și studiază la Fashion Institute of Technology, de la New York. 

De altfel, rochia creată de Natalia Covali a fost învingătoarea unui concurs de design, desfășurat înainte de marele eveniment organizat la Casa Albă. 

Conform publicației The New York Daily News, participanții la concursul propriu-zis nici măcar nu intuiau că aveau să creeze ținute pentru Prima Doamnă a SUA.

„Organizatorii ne-au spus doar că rochia nu trebuie să fie prea senzuală, dar nici prea conservativă; nici prea scurtă, dar nici prea lungă”, a mărturisit Covali, pentru publicația citată. Cu toate acestea, tânăra a menționat că sursa ei de inspirație în cearea rochiei bleumarin a fost anume Michelle Obama.

Natalia mai spune că s-a simțit extrem de onorată să stea la aceeași masă cu Michelle Obama și Anna Wintour. Acum, rochia creată de Natalia Covali se află în garderoba Primei Doamne și, potrivit presei americane, a fost croită timp de trei luni. 

De altfel, presa rusă a început deja să speculeze ideea că victoria designerului ucrainean ar fi legată oarecum de situația politică din Ucraina. „Organizatorii își iau pe seama lor legătura dintre evenimentul de modă de criza politică a Ucrainei, dacă aceasta există”, se arată într-un material publicat de be-in.ru.

Foto: MICHAEL REYNOLDS/EPA, captură Instagram,  news.instyle.com,  news.pn, news.pnwww.nydailynews.com

Distribuie articolul: