Noi speranţe pentru fostul pilot de Formula 1! La aproape patru ani de când a intrat în comă, ar putea fi tratat într-o clinică americană. Familia a luat decizia de a-l interna într-o clinică din Texas. Astfel, dacă pacientul va putea fi mutat cu succes, el va ajunge în grija profesorului Mark Weeks, specializat în leziuni pe creier, care este gata să-i preia cazul în orice moment. „Avem o experiență extinsă în traumele pacienților. Probabil nu există nicio astfel de clinică în Europa care a avut de-a face cu atât de multe cazuri de acest fel“, a declarat doctorul Mark Weeks pentru Bravo.

Totodată, familia pilotului a luat în considerare şi mutarea în America pe termen nelimitat, pentru a-i fi alături în continuare. Momentan, vila lui Michael Schumacher continuă să fie bine păzită, pentru a nu le permite jurnaliștilor sau altor curioși să se apropie.

schmacher-and-wife_3111654b

Deşi a ieşit din comă demult şi părea că după externarea din clinica din Grenoble va face progrese, acesta a rămas conectat la diverse aparate care îl ajută să respire şi să se hrănească, fiind monitorizat nonstop de 15 cadre medicale la reşedinţa lui din Elveţia, de pe malul lacului Geneva. Potrivit presei germane, toate aceste proceduri medicale, precum şi staff-ul specializat o costă pe soţia sa, Corinna, în jur de 100.000 de euro lunar, sumă ce reduce progresiv averea de 800 de milioane de dolari acumulată de sportiv în timpul activităţii competiţionale. Totuşi, situația germanului nu s-a îmbunătățit aproape deloc în ciuda eforturilor făcute de echipa de medici care se ocupă în permanență de acesta şi care încearcă zilnic să-l ducă în grădină cu ajutorul unui scaun cu rotile. Potrivit publicaţiei spaniole Las 2 Orillas, în urma acestei stări vegetative prelungite, fostul pilot ar fi ajuns să cântărească doar 45 de kilograme, iar înălţimea lui ar fi scăzut la 1,60 metri, de la 1,74, cât măsura în mod obişnuit.

Sursa: okmagazine.ro

Distribuie articolul: