Regizorul austriac Michel Haneke a luat a doua oară Palme d’Or pentru filmul „Amour”. În acelaşi timp, filmul românului Cristian Mungiu „După dealuri” a câştigat premiile pentru scenariu şi interpretare feminină. Moldoveanca Olga Cotelnic, care a făcut parte din staff-ul de la Cannes, spune că a rămas impresionată de organizarea festivalului. Marele premiu Palme d’Or a fost înmânat duminică, în ultima zi a Festivalului de la Cannes 2012 și a mers pentru pelicula Amour.  De altfel, şi actriţele Cosmina Stratan şi Cristina Flutur, care au jucat în rolurile principale din filmul romanesc „După dealuri” de Cristian Mungiu, au obţinut premiul pentru interpretare feminină. 

Olga Cotelnic, o tânăra moldoveancă care lucrează al doilea an în cadrul acestui festival şi este responsabilă de presa care vine la acest eveniment, ne-a spus că ultima zi a fost o nebunie: „În sala de presă, pentru că se anunţau câştigătorii, toată lumea forfotea. M-am ales cu cadouri de la l’Oreal Paris și Renault, partenerii generali ai companiei de telefonie mobilă care m-a angajat.”

Despre vedete, Olga spune că în acest an, au fost din belșug. „În ultimele zile am vazut-o pe Kylie Minogue, care s-a filmat in „Holly motors”, pe Kirsten Dunst și Kristen Steward din filmul „On the roads” și pe Reese Witherspoon și Matthew McConaughey, care au jucat în filmul „Mud”. Și desigur, Brad Pitt și Ray Liotta pentru filmul „Killing them softly”. Brad Pitt  pot spune este o persoană extraordinară, arată tot aşa ca şi în filme, foarte amabil cu toţii, a venit cu o oră înaintea conferinţei de presă ca să reuşească, după cum a spus chiar el, să se vadă cu toţ fanii. Atât… toţi sunt bucuroşi că s-a încheiat”, povestește Olga, care astăzi va reveni la Nice, unde îşi face masteratul în economie.

Distribuie articolul: