Diana Guzun este o tânără mămică pasionată de detalii drăguțe și cochete, iar cele două domnițe ale ei îi alimetează și mai mult creativitatea în acest sens. Acum un an, mai în glumă, mai în serios, a făcut fetițelor sale câte o bentiță, iar mai apoi nu a mai avut somn noaptea. În ce s-a transformat gluma și ce creații drăguțe face acem Diana vedeți în interviul de mai jos.

A fost destul să fac ceva pentru fetițele mele, că toate rudele și prietenele m-au asaltat cu cereri

„De mică mi-a plăcut să meșteresc ceva, să cos, la fel cum fac multe domnișoare, pentru păpușile lor. Având două fetițe m-am străduit mereu să fie cochete… și am început să le confecționez diferite accesorii pentru păr. Suntem o familie cu tare mulți prieteni, respectiv au și ei copii – a fost destul să vadă lucrările pentru fetițele mele, că toți m-au asaltat cu cereri, m-au rugat să le confecționez și lor, iar eu o făceam din plăcere. Câteva prietene au insistat să fac și pentru vânzare, deși eram împotrivă, dar la insistența lor, am început…”

E destul să pornești ceva creativ… pot schimba modelul și de câteva ori

„Prima bentiță a fost creată pentru fetița mea mai mare, Anișoara – a ieșit una chiar foarte drăguță, acum o poartă și surioara cea mică. S-a întâmplat cam un an în urmă, iar acum deja nu le mai țin numărul. Pentru inspirație sunt mai multe surse: În primul rând ar fi internetul – acum sunt mii de tutoriale pe YouTube, ar fi păcat să spui că nu ai de unde învăța; Uneori reies din materia primă pe care o găsesc pe piață și deja creez în baza a ceea ce am; desigur mă orientez și după individualitatea fiecărei persoane. Mereu când încep o lucrare, am o idee în cap, însă pe parcurs îmi vin idei noi.”

Cel mai tentant este să fac un accesoriu după o haină existentă

„Lucrările mere, în mare parte le poartă fetițele prietenelor, rudelor, cât și noile cliente micuțe, pe care le-am cunoscut prin intermediul rețelelor sociale. Detali, culori… aici te poți pierde în nuanțele culorilor care sunt foarte variate. De asta cel mai tentant este să fac un accesoriu după o haină deja existentă, o culoare a unui eveniment, etc. Prefer să o văd sau să facă poză la lumina zilei. Când confecționez o bentiță pentru fetițele mele, culorile nu au importanță, mereu combin ceea ce îmi place și iese frumos.”

Nu totul se obține ușor, e nevoie de muuultă muncă și…

„Cea mai recentă comandă, aș spune chiar una mai deosebită a fost de 22 de coronițe pentru niște micuțe dansatoare, rude-paparude. Am muncit și noaptea că să reușesc – cum îmi adormeau picii, îndata la muncă! Prin lucrări frumoase și, mai ales, calitative reușești să cucerești, să crești – asta încerc eu acum. Mereu mi-au plăcut lucrurile executate calitativ și cu dragoste. Așteptările mele sunt realiste, nu totul se obține ușor – e nevoie de muuultă muncă, îmbinată frumos cu multă plăcere, dispoziție, dăruire, chiar și multă susținere din partea celor mai dragi. Mă bucur că în acest sens mă susțin apropiații mei.”

Clubul Creativ Dance Studio

Clubul Creativ Dance Studio

Mai mult mi-a luat să găsesc un nume decât să creez un model nou

„De ce Leila? Mulți mă întreabă – dar nu am un raspuns bine stabilit și întemeiat! Trebuia să aleg ceva, câteva zile și nopți creierașul meu căuta răspuns: să fie frumos, plăcut, ușor de reținut. Mi-au venit în cap multe idei, dar până la urmă a învins „Leila”! Adevărul e că a început totul într-o glumă, dar a devenit tot mai real și frumos ceea ce fac pentru că o fac din plăcere! Cel mai mult îmi pare rău pentru timpul limitat pe care pot să îl ofer acestui micuț hobby, căci marea majoritatea timpului îl dedic familiei, soțului și micuțelor mele. Mizez pe puterea internetului, dar mai mult pe cea a recomandărilor umane.”

Foto: Mica Prințesă Leila