În ultima perioadă, o mulțime de persoane folosesc tot mai des hashtag-ul #MeToo (traducere: Și eu) – două cuvinte care au devenit un strigăt în lupta împotriva hărțuirii sexuale. Acesta a devenit viral datorită femeilor, în special, care au apelat la diferite platforme sociale pentru a declara că și ele au devenit victime ale hărțuirii sau abuzului sexual.

Cea care a răspândit aceste cuvinte puternice a fost actrița Alyssa Milano, cu scopul de a încuraja femeile să dezvăluie faptul că au fost tratate abuziv sau hărțuite.

”Am primit sugestia de la un prieten: Dacă toate femeile care au fost hărţuite sexual sau agresate ar semnala situaţia cu hastag-ul #metoo, am putea arăta întregii lumi realitatea în care trăim”, este mesajul actriței pe pagina sa de socializare.

Citește și: Cadourile scumpe primite de copii și tineri de la necunoscuți pot duce la exploatarea sexuală. Fenomenul „sponsoring”, tot mai prezent în Moldova 

Ea a împărtășit mesajul #MeToo pe Twitter, iar acesta a devenit imediat viral, cu toate că această mișcare a fost inițiată acum 10 ani de către activista Tarana Burke, obiectivul căreia era de a ajuta persoanele abuzate să treacă peste hărțuirile sexuale la care au fost supuse în diferite comunități defavorizate.

 

alyssa

Acest subiect împreună cu hashtagu-ul #MeToo a început să fie răspândit destul de mult și pe Facebook, unde circulă mesaje de la femei din diferite colțuri ale lumii.

Citește și: În Republica Moldova, victimele abuzurilor sexuale sunt revictimizate și expuse întrebărilor denigratoare

Subiectul a devenit destul de mediatizat în urma scandalului care s-a iscat în lumea cinematografică de la Hollywood. „MeToo” a devenit cel mai cunoscut slogan la momentul actual, iar dacă o persoană folosește acest hashtag, înțelegem că au fost victime ale abuzului sexual și încearcă să fie solidari cu cei care, la fel, au trecut prin astfel de traume.