Multe sfaturi au străbătut istoria cu privire la cum să influenţezi sexul bebeluşului pe care îl concepi, ca să ajungi să ai fată sau băiat. Părintele medicinii, Hipocrat, credea că testiculul drept al bărbatului produce băieţi, iar cel stâng – fete, aşa încât bărbaţii îşi legau o sfoară în jurul unuia din testicule în timpul actului sexual pentru a preveni sperma “nedorită” să iasă din corp.
Cercetări recente au arătat că primii bebeluşi născuţi ai unui cuplu sunt cu predilecţie băieţi, în timp ce cuplurile mai mature ca şi vârstă sau bărbaţii stresaţi “produc” mai mult fete.
Dacă te afli în faza de preconcepţie  şi vrei să influienţezi sexul bebeluşului pe care îl vei avea, iată sfaturi care pot contribui să îţi crească şansele de a concepe ce-ţi doreşti.

băieţel

Ce să faci dacă vrei să concepi un băiat

Mănâncă alimente bogate în sodiu şi potasiu – incluzând carne, peşte, fructe, pâine albă şi alte produse rafinate, ceai, cafea şi băuturi acidulate. Se consideră că aceste alimente au orogine maculină.

Orgasmul – secreţia alcalină eliberată în timpul orgasmului femeii este favorabilă spermei partenerului. De aceea, atunci când femeia are orgasm în acelaşi timp cu bărbatul, cresc şansele să se conceapă un baiat.

Poziţia sexuală – penetrarea adâncă vaginala sau poziţia clasică câinească poate ajuta ca sperma bărbatului să nu fie distrusă de mediul acid din vagin şi să ajungă mai repede direct în zona cervicală unde mediul este mult mai alcalin.

Momentul contactului sexual  – abţinerea de la relaţie câteva zile înainte de momentul ideal pentru concepţie va creşte viteza şi forţa de penetrare a spermei la contactul sexual şi va creşte şi procentul de spermatozoizi care duc la concepţia unui băiat. Contactul sexual trebuie să fie cât mai aproape de ziua ovulaţiei femeii, poate chiar în aceeaşi zi.

fetiţă

Ce să faci dacă vrei să concepi o fată

Mănâncă alimente bogate în calciu şi magneziu – incluzând lapte, ouă, iaurt, legume verzi, zahăr şi nuci.

Orgasmul – pentru a creşte şansele de a avea o fată, femeia nu trebuie să aiba orgasm chiar în zilele de ovulaţie. Acest lucru va duce la evitarea creării mediului vaginal prea alcalin, ceea ce va favoriza şansa spermei de a procrea.

Poziţia sexuală – penetrarea uşoară este indicată, prin poziţia misionarului sau poziţia faţă în faţă, bărbatul fiind deasupra femeii. 

Momentul contactului sexual –  creşterea contactelor sexuale la începutul ciclului menstrual va creşte şansele conceperii unei fete. Sexul la orele după-amiezii este recomandat pentru că testosteronul bărbatului este mai scăzut atunci.

Contactul sexual când e lună plină  – studiile au arătat faptul că a face sex atunci când este lună plină creşte foarte mult rata concepţiei de fete. Explicaţia ştiinţifică din spatele acestei teorii şi evidente bazate de rezultatele concrete nu este foarte clară însă numărul cazurilor o impune demnă de luat în seamă.


Calendarul chinezesc

Calendarul chinezesc reprezintă şi el o modalitate distractivă de a prezice sexul copilului în funcţie de vârsta mamei în momentul concepţiei şi de luna în care este conceput copilul. Se spună ca acest grafic chinezesc poate prezice, cu o acurateţe de minim 55%, dacă vei naşte fetiţă sau băieţel. Ca să verifici valabilitatea lui, calculează din tabelul de mai jos:

Calendarul chinezesc al sarcinei

Aceste metode nu-ţi garantează 100% viitorul sexului copil, dar merită să încerci atâta timp cât statisticile arată că ele ajută. Şi un lucru bun este că te poţi şi distra în timp ce urmezi aceste sfaturi. Aşa că merită să încerci!

 

Distribuie articolul: