Cu ajutorul unui cort cald ar putea fi tratați pacienţii care suferă de depresie, au anunțat oamenii de știință. În prezent, oamenii de ştiinţă lucrează la un nou studiu, de proporţii mai mari care îi va salva e oameni de depresie. Specialiştii de la Universitatea din Arizona vor realiza un studiu pe 30 de pacienţi. Jumătatea vor fi supuşi tratamentului de încălzire a corpului, în timp ce restul vor fi ţinuţi în corturi obişnuite. În urma studiului se va măsura nivelul de depresie al fiecărui participant, urmând ca aceştia să fie monitorizaţi timp de câteva săptămâni, scrie Daily Mail.

Noul tratament, cunoscut drept hipertermie sau încălzirea întregului corp, a fost dezvoltat după ce o serie de rapoarte au sugerat că pacienţii deprimaţi se simt mai bine după ce merg la saună. În studiul lor, cei de la Universitatea din Arizona au creat un cort de mici dimensiuni (asemănător cu un cort standard pentru o singură persoană) care încălzeşte corpul pacientului până la 38,5 grade. Fiecare şedinţă trebuie să dureze două ore.

Pacientul trebuie să stea întins în cort, în timp ce capul îi rămâne în afara acestuia. În acest mod, temperatura corpului creşte şi determină eliberarea unei substanţe chimice din creier, despre care oamenii de ştiinţă spun că joacă un rol esenţial în influenţarea stărilor de spirit.

Distribuie articolul: