Pe lângă faptul că este o daună fizică, întreruperea sarcinii vine la pachet cu o mulțime de răni psihologice, care, cu greu pot fi tratate. Psihologul Angela Nicolaou ne-a povestit cât de importantă este consilierea psihologică a femeii după avort, dar și cazuri din practică despre cum este afectată relația de cuplu după o asemenea intervenție. 

Avortul este un subiect tabu, chiar dacă zilnic, sute de femei din Moldova apelează la astfel de servicii. În termeni medicali, avortul este o operație oarbă, bazată pe o tehnică specială.

Trăim în era, în care femeia își amână, deseori, pe planul doi, menirea de a deveni mamă, iar o eventuală sarcină nedorită este un mare impediment pentru realizările profesionale. Pe de altă parte, motivul pentru care femeile ajung deseori să-și întrerupă sarcina este situația financiară dificilă sau sexul de ocazie.

Nu venim să judecăm femeile care au avut în trecut o astfel de intervenție, vrem să le îndemnăm să apeleze la un psiholog  pentru ca să nu rămână pe viață cu o rană în suflet, dar și să prevenim răspândirea avortului printre femeile din Moldova.