Prin intermediul unui mesaj video, șefa statului, Maia Sandu, le-a felicitat pe femei cu ocazia acestei zile și le-a îndemnat să-și amintească că 8 martie nu este doar despre flori și cadouri ci și despre efortul multor generații de femei și bărbați pentru șanse și drepturi egale. 

„De Ziua internațională a femeii, sărbătorim efortul multor generații de femei și bărbați pentru șanse și drepturi egale, pentru dreptul femeilor de a-și decide viitorul și șansa de a contribui în societate pe picior egal cu bărbații. Datorită acestor eforturi, azi mai mult decât oricând femeile pot fi ceea ce-și doresc. Datorită acestor eforturi, suntem libere și puternice.

Nu m-am îndoit niciodată de puterea femeilor din Moldova. Ne folosim puterea cu grijă și responsabilitate. Facem carieră și creștem familii. Construim afaceri, conducem echipe, educăm viitoare generații. Și eu vreau ca fiecare fetiță și femeie din țara noastră să știe – ea poate să devină oricine-și dorește – cercetătoare, antreprenoare de succes, ministră sau președintă de țară – dacă muncește cu determinare, are curaj și nu uită de puterea ei. Ne dorim o societate în care toți oamenii să-și poată realiza potențialul pe deplin, în armonie și respect.

Dragi femei, aveți grijă de voi, apărați-vă libertatea și fiți fericite!” a declarat Maia Sandu.

Citește și: Maia Sandu, mesaj pentru o fetiță din Florești: „Te felicităm pentru dragostea ta pentru carte. Îți mulțumesc pentru mărțișor” (Video)

Distribuie articolul: