Un pescar palestinian, Jihad al-Soltan, a avut parte de surpriza vieţii lui în momentul în care a găsit plutind în mare o sticlă în care se afla un mesaj. Sticla aparţinea unui cuplu de britanici aflat în vacanţă în Grecia, care a vrut să afle până unde poate ajunge o sticlă aruncată în mare, la întâmplare. Rezultatul? Mesajul a fost purtat aproximativ 800 de kilometri şi a ajuns în Fâşia Gaza, după o călătorie de 40 de zile.

“Bună ziua, vă mulţumesc că aţi luat această sticlă. Drept recompensă aici sunt nişte flori magice. Suntem în vacanţă în Rhodos şi ne-ar plăcea să ştim cât de departe a ajuns această sticlă, chiar dacă este vorba de următoarea plajă”, mai scrie în mesaj, în care se afla şi o adresă de email. Scrisoatea era semnată scurt, „Cu încredere, Zac şi Beth”.

GAZA CITY, GAZA - AUGUST 22: A Palestinian fisherman Jihad al-Soltan displays a letter after he found it in a bottle off a Gaza beach, containing a message which was written and thrown to the sea from Greece's Rhodes Island by 2 British citizen when they were on holiday, in Gaza city, Gaza on August 22, 2017. Ali Jadallah / Anadolu Agency

Chiar dacă florile s-au ofilit, speranţele pescarului care a găsit mesajul, de a fi „liber”, sunt mai vii ca niciodată.

„Am simţit că această scrisoare a călătorit peste graniţe şi prin ape internaţionale fără restricţii, în timp ce noi, ca pescari, nu putem depăşi şase mile. Sper că într-o bună zi vom deveni la fel de liberi ca această sticlă”, a spus Jihad al-Soltan. 

Beth este Bethany Wright, o studentă în vârstă de 22 de ani din Lichfield, Anglia. Ea a spus că mereu a visat să arunce un mesaj într-o sticlă în ocean pentru a vedea dacă cineva va scrie înapoi. În ultima zi a vacanţei lor din insula grecească, prietenul ei, Zac Marriner, de 25 de ani, un medic recent calificat, a surprins-o cu o sticlă pe care o adusese din Anglia. Cei doi au scris mesajul pe o bucată de pergament, l-au introdus în sticlă şi au adăugat câteva flori mici înăuntru, după care au aruncat-o în mare. Asta s-a întâmplat pe 4 iulie. Pe 15 august, Soltan, în timp ce se afla la pescuit, a observat o sticlă care plutea în mare. După ce a scos-o din apele învolburate, bărbatul a dus mesajul acasă, la ginerele său, care ştia limba engleză.

Sursa: mediafax.ro

Distribuie articolul: