A renunțat la tocmai două evenimente oficiale –  Producers’ Guild Awards și SAG Awards, doar pentru a vizita câteva familii de refugiați, zilele trecute. Angelina Jolie a vizitat mai mulți locuitori din Irak și Siria, care au rămas fără acoperiș deasupra capului în urma războaielor civile care au loc în regiune. Vedeta a evitat să rostească mesaje artificiale și a spus pe șleau, în discursul său, cât de importantă este mobilizarea internațională pentru suportul acestor refugiați care locuisc în corturi temporare. 

Angelina Jolie s-a îndreptat, weekend-ul trecut, spre tabăra de refugiați Khanke din regiunea Kurdistan, acolo unde își duc traiul aproximativ 20.000 de supraviețuitori adulți și copii, care au suferit în urma atacurilor organizației ISIS. Toți supraviețuitorii trăiesc în corturi instalate în afara spațiului urban și dispun de apă primită ca și donație în recipiente de plastic din partea Comitetului Internațional al Crucii Roșii, după cum scrie The Independent.

Ambasadoarea ONU pentru drepturile refugiaților s-a întâlnit cu familiile care au fost nevoite să-și părăsească locuințele din cauza războaielor civile din Siria și Irak.

Organizatorii întâlnirii au rugat-o pe Angelina să rostească și un mesaj în sprijinul oamenilor adunați. Actrița a rostis un mesaj de-a dreptul emoționant, în care a subliniat cât de importantă este mobilizarea soldaților din Orientul Apropiat, dar și a comunităților internaționale pentru sprijinirea refugiaților. 

„Prea mulți oameni nevinovați au suferit de cânt în Irak și Siria au început conflictele armate. Trebuie să înaintăm și să facem mai mult decât facem acum. Din păcate, sunt nevoită să recunosc că deocamdată, nu facem decât să-i trădăm pe locuitoriii din Siria și Irak, indiferent de încercările și bunele noastre intenții”, a declarat Angelina Jolie. 

Celebra actriță de la Hollywood a mai adăugat: „Este cea de-a cincea vizită a mea în Irak, iar suferinţa este mai rea decât orice am văzut până acum. De la ultima mea vizită, aproape 2000 de oameni au fost alungaţi din casele lor, majoritatea în ultimele şase luni, şi de data aceasta e vorba de cetăţeni irakieni.”

„Efectele conflictului din Siria au fost devastatoare. Brutalitatea şi viteza acestui conflict a şocat întreaga lume. Am încercat să ajutăm, dar nu e de ajuns. Îi rog pe oamenii din toată lumea să se pună în locul acestor nevinovaţi care trăiesc în corturi temporare. Oamenii pe care i-am cunoscut astăzi au fost asaltaţi şi abuzaţi, membrii familiilor lor au fost ucişi şi casele lor au fost distruse. Ei plătesc preţul pentru că noi nu am reuşit să oprim acest conflict, iar asta le-a permis extremiştilor să preia controlul”, a mai spus Angelina Jolie, în mesajul emoționant, rostit în tabăra de refugiați.

Urmăriți aici discursul Angelinei Jolie în fața refugiaților:

Foto: Anadolu Agency / Getty, SAFIN HAMED / AFP/Getty Images, Handout / Getty

Distribuie articolul: