Se spune că un băiat bun este dat afară din viața unei fete tocmai pentru că e băiat bun. O fi oare adevărat sau nu decideți voi după ce veți citi scrisoare deschisă, adresată fetelor care i-au lăsat pe băieții buni să plece.

„Mai rău e dacă el e cu adevărat un băiat bun, pentru că, în asemenea caz, o va pierde și nu va spune o vorbă. Îi va accepta decizia, convins ca asta e dorința ei demnă de tot respectul, și îi va ura toate cele bune, privind cu tristețe și inimă frântă cum pleacă ființa viselor lui.

În numele tuturor băieților buni, mă adresez fetelor ce au respins cel mai bun lucru ce li s-a întamplat în viață:

Dragă cea care l-ai respins pe băiatul bun,

Nu e ca și cum nu știai în ce te implici. EL ți-a spus de la început că e băiat bun. Ți-a acordat încredere cu ușurință și ți-a oferit tot ce a putut atunci când a putut.

Băiatul bun e convins că lucrurile trebuie făcute bine. Era alături când aveai nevoie de el, și a mers uneori la sacrificii, ca să știi cât de mult poți să însemni pentru cineva.

Facem parte dintr-o generație care poartă măști și joacă roluri pentru a supraviețui pe câmpul de luptă al relațiilor din secolul XXI. Lumea pare să fi uitat complet de însăși noțiunea dăruirii de sine.

Apreciem citate pe Facebook și publicăm chestii pe Instagram pentru a declara: vrem masochiști într-o zi și vrem romantici în alta. Și mai și jucăm în jocurile astea, când cică nu suntem disponibili, iar jocul de-a greu-de-a-fi-obținut devine prioritatea numărul unu. De ce?

Credeam că scopul final este sedentarizarea. Adică, care e sensul să mergi la întâlnire, dacă nu te aștepți ca lucrurile să meargă mai departe? Dacă o aventură de o noapte e tot ce cauți, lasă-i pe băieții buni în pace și distrează-te cu cei pe care-i meriți.

Nu fă risipă de timp și energie, pentru că băiatul bun nu va pleca pur și simplu. Băiatului bun îi pasă de tine, de aceea el va scoate din tine explicații, chiar dacă știe că urmează să audă cuvinte grele.

Cam orice fată zice că-i plac nemernicii pentru că sunt o „provocare” – sunt cei ce trebuie dezansamblați, refăcuți, antrenați și impuși să fie mai mult decât niște mârlani. Te-ai gândit vreodată că poate, totuși, tu ești cea care are nevoie să învețe din nou ce-s alea, sentimentele?

Ai trecut prin multe – deci ai o experiență de viață, ca și noi toți, și sub acțiunea acesteia te-ai schimbat ca om. E ceva normal, mai au loc și decepții, inimile se mai frâng din când în când, dar următorul nemernic nu a reparat ceea ce primul a stricat. A păstrat lucrurile la fel sau le-a făcut în mai rău. Nu erai prioritatea lui și nici nu puteai fi. De aceea acum ești ursuză și respingi însăși ideea a ceva mai mult decât o aventură de-o noapte.

Nu voi nega că cu nemernicul e mai vesel, dar în cele din urmă, vei putea oare spune că alături de el ai ceva mai mult decât niște timp petrecut bine? Probabil nu.

Nemernicul are carismă – carisma e cea care îți justifică căutările. Zici că „are ceva deosebit”. Totuși, probabil e aceeași calitate care te-a rănit în trecut.

Și, deci, ai încercat să respingi băiatul bun. L-ai trimis mai departe, tacticos. Când el nu a vrut să plece, l-ai respins cu mai multă înverșunare. Însă el nu se da bătut, și de câte ori îl respingeai mai puternic, el te trăgea mai tare.

El ți-a ignorat fricile și te-a forțat să crești; el a luptat pentru emoțiile tale atunci când erai prea ocupată să le afișezi. A uitat de poftele tale și s-a concentrat pe nevoile tale. Apoi l-ai respins pentru că era prea drăguț.

El ți-a oferit prea mult din tot ce ți-ai dorit, de ai zis că viața e prea ușoară. Îți doreai conflicte și lipsuri, de parcă restul lucrurilor din viață nu ți-ar fi promis o călătorie nesfârșită plină cu de toate. Aice este greșeala ta.

Băiatul bun a fost dezamăgit, ca și tine, doar că el a ales să rămână băiat bun. Și-a dat seama că, în cursul vieții, oameni diferiți îi vor oferi lucruri diferite. Băiatul bun a ales să nu permită niciunuia din aceste lucruri să-l schimbe, să-l facă să înceteze să fie cel cine este.

Foto: Pexels

De aceea a renunțat și te-a lăsat să pleci. Toată lumea spune într-una că sunt o mulțime de pești în mare, și el te-a lăsat să pleci știind acest lucru, chiar dacă îl durea.

Ceea ce nu știi, e că undeva în lume mai este cineva, și ea nu va fi la fel de naivă ca tine. Când îți vei da seama că tot de ce ai nevoie cu adevărat este băiatul bun căruia îi păsa mult de tine, va fi prea târziu. Altă fată pe undeva va fi cea care-l va descoperi cât e de minunat, iar ea nu va irosi nici o clipă.

Și deci, l-ai cunoscut pe Ted Mosby al tău și, crede-mă, pentru el, tu erai Robin. Băieții buni sunt pentru ca să-ți ofere confort, să-ți aducă lumină în viață – ceva mai valoros decât jocurile cu care se identifică generația noastră.

Poate te-a iubit prea devreme, prea intens și prea mult, dar de băieți ca Mosby nu dai în fiecare zi. Se prea poate că nu vei avea norocul să mai dai peste asemenea fericire. Acești băieți buni sunt ca prinții pe cai albi, ce-‘i dăruiesc dragostea, chiar dacă acest cuvânt și-a pierdut însemnătatea pentru tine. Zici acum „Te iubesc”, și-ți aduci aminte care era senzația.

El era băiatul lângă care trebuia să rămâi, era cel care îți aducea împlinirea. Îți doresc să vezi asta înaintea altei fete, pentru că până la urmă, fericirea fiecăruia dintre noi depinde de noi înșine.”