20 de profesori calificați vor ține lecții publice de șah, astăzi, 16 august, în scuarul Catedralei Mitropolitane «Naşterea Domnului» din Chişinău, lângă tabla mare de şah. Profesorii care au fost pregătiți în cadrul proiectului „Şahul ne uneşte» pentru predarea şahul în şcolile de pe ambele maluri ale râului Nistru se vor întâlni astăzi, pentru a obţine certificatele de calificare şi vor oferi lecţii de şah pentru toţi doritorii.

În cadrul proiectului a fost elaborat primul curriculum național educaţional-sportiv la şah, un program de pregătire a cadrelor didactice pentru predarea şahului, un ghid metodic care va călăuzi viitorii profesori. Ca şi parte a acestui proiect, primii 20 de profesori de pe ambele maluri ale Nistrului au urmat un curs calificat de instruire în domeniul şahului. La eveniment vor participa reprezentanţii ai Ministerului Educaţiei, UE, PNUD, Academiei Naţionale de Şah, precum şi reprezentanţi ai mediului academic, șahiști profesioniști şi amatori de pe ambele maluri ale Nistrului.

Proiectul «Șahul ne unește» este realizat pe parcursul anilor 2013-2014. Obiectivul acestuia este de a încuraja colaborarea activă a profesorilor și elevilor de pe ambele maluri ale Nistrului prin instruirea și practicarea șahului.

Evenimentul va începe la ora 15:00.

Sursa: Zdg.md

Distribuie articolul: